Šveits on teinud vägeva turniiri. Foto: JOE KLAMAR
Jäähoki
19. mai 2018, 22:33

JÄÄHOKI MM: Soomet üllatanud Šveits alistas ka Kanada ja jõudis finaali! (5)

Taanis peetaval jäähoki MMil on vägeva turniiri teinud Šveits, kes alistas 3:2 Kanada ning jõudis finaali.

A-alagrupist viimasena edasi pääsenud Šveits tegi veerandfinaalis selja prügiseks Soomel ning nüüd saadi jagu ka Kanadast. Viimati mängisid nad MMi finaalis 2013. aastal. 

Tänast matši pääseti Tristan Scherwey väravast avakolmandiku lõpus juhtima. Kanada mängis kaotusseisu umbes kümmekond minutit, kuniks Bo Horvat tabloole viigi tõi. Teise periood keskpaigas aitas aga Gregory Hofmann Šveitsi taas juhtima. 

Otsustava kolmandiku alguses jäi Kanada vähemusse ning vastased kasutasid selle ära. Gaëtan Haasi tabamus kasvatas Šveitis edu juba kaheväravaliseks. Kanadalased andsid kõva survet, kuid esiti see vilja ei kandud. Juba varakult võeti ära väravavaht ning nõnda õnnestustki ühega enamuses 2.07 enne lõpuvilet vahe minimaalseks vähendada. 

Šveits pidas aga meeletule pressingule vastu ning teenis ülimalt magusa võidu. Vägeva partii tegi väravavaht Leonardo Genoni, kes tõrjus 43 Kanada pealeviset. Šveitslased tegid kogu mängu peale 17 viset. 

Juba varasemalt oli finaalkoha taganud Rootsi, kes alistas kindlalt 6:0 USA. Esikohamatš algab homme kell 21.15. Kanada ja jänkid võitlevad pronksi eest kell 16.45.