Anett Kontaveit.Foto: REUTERS/Scanpix
Spordiblogi
21. mai 2018, 00:05

Pluss, miinus, ennustus | Kontaveidi uus tase, Tänaku õnnetu ralli ja Kalev/Cramo võim (1)

Õhtulehe sporditoimetus vaatab tagasi möödunud nädala sündmustele ja teeb kiire ettevaate ka tulevikku. Selline on meie 21. mai valik.

Möödunud nädala pluss

Tennisist Anett Kontaveit näitas tugeval Rooma turniiril nelja parema sekka jõudmisega, et pühapäeval algavaid Prantsusmaa lahtiseid meistrivõistlusi saavad eestlased jälgida suure huviga ja ilmselt päris pikalt. Raske öelda, mida Kontaveit endale südamesopis eesmärgiks on seadnud, aga näiteks kolmandas ringis välja langemine tekitaks ilmselt suurt pettumust. Eestlanna enesekindlust näitavad tema väljaütlemised - ta ei häbene tunnistada, et mängib praegu elu parimat tennist. Pariisis selgub, kui kaugele see teda hooaja teisel Suure slämmi turniiril viib.

Möödunud nädala miinus

Ott Tänaku ja Martin Järveoja katkestamist Portugali rallil leevendas pisut tiitlikaitsja Sebastien Ogier' väljasõit, aga selge on see, et MM-tiitli šansid vähenesid oluliselt. Kokkuvõttes liidriks tõusnud Thierry Neuville'i edu Tänaku ees on juba 47 punkti, sõita on jäänud seitse etappi. Ogier'st lahutab eestlast 28 silma, mida on samuti palju.

Ott Tänak. Foto: McKlein/TGR

Tuleva nädala ennustus

56

protsenti on tõenäosus, et Eesti korvpalli meistriliiga finaalseeria saab läbi nelja kohtumisega. Tiitlikaitsja Kalev/Cramo on kohati näidanud mängu, mille vastu pole Tartu Ülikoolil lihtsalt relvi. Isegi kodusaalis. Tõsi, tartlaste peatreener Priit Vene võib täna enda käsutusse ühe relva - tsenter Carl Engströmi - juurde saada. Iseasi, kui heas vormis 216 cm pikkune rootslane on. Õhtuleht usub, et Kalevi võiduvõimalus on mõlemas matšis 75 protsenti. Lihtne korrutustehe annab mõlema mängu võidušansiks 56 protsenti kopikatega.

Kalev/Cramo ääremängija Kristjan Kangur (paremal). Foto: Tiina Kõrtsini