Andrei Ojamets.Foto: Martin Ahven
Võrkpall
20. mai 2018, 16:33

Eesti võrkpalli naistekoondise esimeseks vastaseks on Kosovo!

Andrei Ojamets esimesest vastasest: ei tea neist tõesti mitte midagi

Eesti naiste rahvuskoondis avab suve pühapäeval, 20. mail kell 20.00, kui Euroopa Hõbeliiga avamängus minnakse võõrsil vastamisi Kosovoga.

Rahvusnaiskond teeb ajaloos esmakordselt kaasa Euroopa Hõbeliigas. Alagrupis mängitakse kõigiga läbi kodus-võõrsil süsteemis, neli paremat pääsevad Final Four turniirile ja liiga võitja tõuseb järgmiseks aastaks Euroopa Kuldliigasse.

Eesti kuulub A-alagruppi Kosovo, Šveitsi ja Rootsiga.

Peatreener Andrei Ojamets sõnas, et Kosovo naiskonna kohta pole õnnestunud mingit infot koguda. „Neist ei tea tõesti mitte midagi, oleme püüdnud infot koguda, aga ei ole õnnestunud. Ka mängijad ei tea sellest vastasest midagi. Kui Balkani riigid on üldiselt võrkpallis ja ka teistes pallimängudes hästi nii-öelda kaardil, siis Kosovo on ses osas erand ja midagi säravat neil ette näidata pole. Võttes eelnevat arvesse, siis hirmkõva vastasega ei tohiks tegu olla,“ kommenteeris Ojamets. „Meie naiskond on valmis, töötahe on suur ja kõik on tahtmist täis,“ lisas juhendaja.

Kohtumisest saab live-skoori vaadata SIIT.

Eesti koondise koosseis mänguks Kosovoga: Nette Peit, Eliisa Peit, Eliise Hollas, Marje Rosenblatt, Kaisa Bahmatsev, Kristi Nõlvak, Julija Mõnnakmäe, Anu Ennok, Kristiine Miilen, Liis Kullerkann, Kertu Laak, Kristel Moor.

Alagrupimängude ajakava: 
20.05 Kosovo - Eesti
23.05 Eesti - Šveits (17.00)
26.05 Eesti - Rootsi (17.00)
30.05 Rootsi - Eesti
03.06 Šveits - Eesti
06.06 Eesti - Kosovo (17.00)