Edgaras Ulanovas.Foto: ANDREJ ISAKOVIC
Korvpall
20. mai 2018, 20:14

VIDEO | CSKA tegi 24punktilisest kaotusseisust metsiku tormijooksu, kuid Žalgiris pääses pronksiga (1)

Kaunase Žalgiris rõõmustas sadu Belgradi kaasa reisinud poolehoidjaid, kui alistas Euroliiga kolmanda koha mängus põhiturniiri võitja Moskva CSKA 79:77.

Leedulased võitsid avaveerandi kolme punktiga (22:19) ning poolajapausiks suutsid nad vahe kuue peale käristada (41:35). 

Teist poolaega alustasid Žalgirise mehed aga 17:2 vahespurdiga ning veerandaja lõpuks olid nende juhtnumbrid juba 69:48. Muideks, CSKA tabas teise poolajal esimese väljakult viske alles siis, kui kolmandat veerandaega jäi mängida 3.12.

CSKA ei andnud aga alla ning nende vedurit hakkas vedama Mihhail Kulagin. Mees, kes viskas kogu Euroliiga põhiturniiri jooksul 16 punkti, vähendas 1.21 enne lõppu Žalgirise edu vaid viie silma peale (73:78).

Leedulased suutsid vabavisetest vahe taas seitsme peale saada, kuid Kulagin ei jätnud jonni ning tõi venelased kahe punkti peale. Suurepärast kaitsetööd näidanud CSKA-l oli võimalus 39 sekundit enne lõppu mängu ka juhtima minna, kuid venelased lõikasid endale ise näppu, kui ei suutnud otsaaudist palli omadele toimetada. 

Järgnenud Žalgirise rünnakul eksis aga Micic ning CSKA-l jäi oma rünnakuks 11 sekundit. Viske võttis enda peale 14 punkti toonud Kulagin, kes siiski ei tabanud.

Žalgirise resultatiivseimad olid Vasiljie Micic ning Paulius Jankunas 15 punktiga. CSKA parimad olid Othello Hunter ning Kulagin 14 silmaga. 

Mängu tipphetked: