Martin LooFoto: ARNO SAAR
Jalgrattasport
21. mai 2018, 16:40

Maastikurattur Martin Loo sõitis MK-sarjas elu teise tulemuse

Eesti maastikurattur Martin Loo sõitis Saksamaal Albstadtis toimunud MK-sarja teisel etapil välja 15. koha, mis on tema karjääri paremuselt teine tulemus sel tasemel.

Loo parim koht MK-etapilt on pärit samuti Albstadtist, kus ta saavutas kaks aastat tagasi 11. koha. Sõidu võitis valitsev maailmameister Nino Schurter, kes näitas aktiivsust üles kohe sõidu algusest peale. Teise koha pälvis prantslane Stephane Tempier, kes kaotas võitjale 16 sekundit. Kolmandana ületas finišijoone cyclo-cross'i valitsev Euroopa meister Mathieu Van Der Poel (+0.40).

Loo kaotas võitjale neli minutit ja viis sekundit. Märtsis Lõuna-Aafrika Vabariigis toimunud avaetapil sai eestlane 32. koha. Sarja kokkuvõttes on ta 42 silmaga samuti 32. Juhib uusmeremaalane Gaze Samuel 250 punktiga.

Naiste sõidul pälvis esikoha samuti valitsev maailmameister Jolanda Neff, kes edestas lähimaid rivaale enam kui kahe minutiga. Neffi võiduajaks oli 1:36.17. Teise koha teenis Euroopa meister Yana Belomoina ja kolmanda koha Hollandi meister Anne Tauber. Ainsa eestlannana stardis olnud Janika Lõiv sai protokolli kirja 61. koha.

Kolmas MK-sarja etapp toimub juba järgmisel nädalavahetusel Tšehhis Nove Mestos.