Sten Sokk (palliga).Foto: Aldo Luud
Korvpall
21. mai 2018, 21:28

Sten Sokk: Kalev/Cramol oli täna Tartu vastu lihtsam mängida kui Tallinnas

Eesti korvpallimeistrivõistluste BC Kalev/Cramo ja Tartu Ülikooli vaheline finaalseeria ähvardab pärast nelja-aastast vahet taas "kuivalt" lõppeda. Kalev oli Tartus peetud kolmandas mängus selgelt üle ja võitis 102:82.

Kalevlaste mängujuht Sten Sokk ütles, et Tartu pole suutnud Kalevi mängurütmi lõhkuda. "Oleme üritanud viis-kuus kuud samasugust mängu mängida. Harjutame kogu aeg kiireid lahendusi ja kiirelt kaitsest rünnakusse lülitumist. Kui üritasime aega surnuks lüüa, jooksime kokku," selgitas ta.

"Mängime Ühisliigas päevast päeva tugevate vastastega. See aitab meil ühtlast taset hoida. Tartu on sel hooajal üritanud noori mängijaid ka rotatsiooni tuua. Järgmise paari aasta jooksul võib see neile suurt tulu tuua, praegu nad lihtsalt karastuvad finaalseerias," lisas Sokk.

Tartu kaitsemuredele ei toonud leevendust ka 216 cm pikkuse rootslase Carl Engströmi lisandumine. Keskmängija jäi 15 minutiga nullile, tema +- näitaja oli -13.

"Ma ei tea, palju ta trenni on teinud, aga täna oli tema vastu kergem mängida kui Tallinnas. Siis olid Tartul väljakul ainult viskavad pikad," sõnas Sokk.

Kas neljanda mängu eel on kalevlaste enesekindlus laes? "Oleme näidanud, et enesekindlusega pole meil probleeme olnud. Aga peame külma peaga mängule tulema, ei tohi lõdvaks lasta. Võib-olla oli hea, et saime ehmatuse kohe esimeses mängus kätte, kui Tartu järgi tuli. Peame nüüd samamoodi keskenduma," vastas kolmandas mängus 5 punkti ja 5 resultatiivset söötu kogunud mängujuht.