Tanel Kurbas (paremal) Kalev/Cramo - Tartu mängu vaatamas.Foto: Aldo Luud
Korvpall
21. mai 2018, 21:53

Tartu ja Kalev/Cramo heitlust vaadanud Kurbase hinnang mängule: Tartu treeneri rollis poleks tahtnud olla

Tartu Ülikooli ja Kalev/Cramo vahel peetud Eesti meistrivõistluste finaalseeria kolmandat mängu vaatas Tartu Ülikooli spordihoones ka Tanel Kurbas, kes tuli poolteist nädalat tagasi Levice ridades Slovakkia meistriks.

Esmalt uuris Õhtuleht Kurbaselt, kas tal mängu vaadates igav ei hakanud. Kalev oli tartlastest selgelt üle ja võitis lõpuks 102:82. Suur vahe tehti sisse juba avapoolajal. Tartu on Kalevil lasknud kolmes mängus visata vastavalt 98, 103 ja 102 silma.

"Igav ei hakanud, sest ei saanud hooaja jooksul väga palju Eesti liiga mänge vaadata. Täitsa huvitav oli jälgida, kuidas keegi mängis. Olen küll mõlemas klubis mänginud, aga väga kummalegi võistkonnale pöialt ei hoidnud. Et elan Tartus, siis natuke pooldasin neid," rääkis Eesti koondislane.

"Kindlasti ei tule Kalevi 100 punkti sellest, et lastakse lihtsalt visata. Kalevi omad panevad ka raskeid viskeid sisse ja pall liigub hästi. Ei saa neid kinni, tee, mis tahad. Kalev on nii hästi komplekteeritud, et kellegi pealt ei saa väga abi ka anda. Tartu treeneri rollis ei tahaks olla, sest mina ei oskaks midagi muuta," tunnistas Kurbas.

Mis tasemel oleks Slovakkias kullale tulnud Levice Eestis? "Võib-olla oleks me finaali jõudnud, võib-olla mitte. Kui võrrelda, siis olime Tartuga üsna sarnase klassiga võistkond. Kalev/Cramo on juba selgelt tugevam. Minu jaoks oli Slovakkia kuld üks kõvemaid võite, sest me polnud selged favoriidid. Kui niimoodi võita, siis on emotsioonid kõrgel," vastas ta.

Eriti hea meel oli Kurbasel ka medali kättesaamise üle. Miks nii? "Autasustamine oli väga kaootiline. Hakati suvalisest otsast medaleid jagama ja ma oleks peaaegu ilma jäänud. Ilmselt oleks selle hiljem ikka kätte saanud, aga imelik oli küll," meenutas ta.

Kurbas saab veel pisut kodulinnas puhata, juunis ootab ees Eesti koondise laager. Klubikarjääri kohta ütles ta, et see jätkub suure tõenäosusega välismaal.