LeBron James.Foto: Gregory Shamus
Korvpall
22. mai 2018, 09:19

VIDEO | Cavaliers viigistas Celticsi vastu seeria, 44 punkti visanud LeBron James püstitas rekordi

Korvpalliliigas NBA suutis Cleveland Cavaliers LeBron Jamesi vedamisel võita idakonverentsi finaali neljandas mängus kodus Boston Celticsit 111:102. Nelja võiduni peetav seeria on 2:2 viigis.

Cavaliers võitis avaveerandi 34:18. Külalised jõudsid korraks kuue punkti kaugusele, aga lõpuminutitel Cavaliersi võidus siiski kahtlust polnud.

Jamesi arvele jäi 44 punkti (visked väljakult 28st 17), 5 lauapalli ja 2 vaheltlõiget. Tristan Thompson lisas 13 punkti ja 12 lauapalli. Bostoni resultatiivseim oli Jaylen Brown 25 punktiga, Jayson Tatumi arvele jäi 18 punkti.

Mängu kokkuvõte:

Ühtlasi jõudis James järjekordse rekordini - ta on nüüd NBA play-off'ide ajaloos tabanud väljakult kõige enam viskeid. Enne hoidis tippmarki enda käes Kareem Abdul-Jabbar, kelle arvel oli 2356 tabavat viset. James on ka play-off'ides läbi aegade suurim skooritegija ja vaheltlõikaja, lisaks on ta mänginud kõige enam minuteid.

Seeria viies mäng peetakse Eesti aja järgi ööl vastu vastu neljapäeva Bostonis. Läänekonverentsi finaali juhib Golden State Warriors 2:1 Houston Rocketsi ees.