Jordi Bertomeu (keskel) koos Moskva CSKA peatreeneri Dimitrios Itoudise (vasakul) ja Istanbuli Fenerbahce lootsi Željko Obradoviciga.Foto: Sputnik/Scanpix
Korvpall
22. mai 2018, 15:48

Euroliiga boss kinnitas, et korvpallisõda jätkub

Korvpalli Euroliiga tegevjuht Jordi Bertomeu sõnul ei kavatse Euroopa tugevaim klubisari ka tuleval hooajal koondiste MM-valiksarja "akendega" arvestada. Sügisel ja talvel ei saa koondised seega kasutada lisaks USAs mängivatele palluritele ka suurt osa Euroliiga meeskondade koosseisu kuuluvaid mängijaid.

"FIBA aknad ei saa isegi teoreetiliselt kunagi tööle hakata. Oleme valmis kuulama FIBA ettepanekuid, kuidas olukord lahendada ja pakkuda parimat toodet. Koondised väärivad, et neid esindaksid parimad mängijad ja akendega pole see võimalik. Ma ei näe praegu võimalust, et muudaksime nende pärast Euroliiga kalendrit," vahendas Bertomeu sõnu portaal Sportando.

Lisaks rääkis Bertomeu erinevatel Euroliigat puudutavatel teemadel. Näiteks polnud ta nõus nendega, kes arvavad, et praegu kasutusel olev Final Fouri süsteem ei selgita välja meeskonda, kes on ka tegelikult Euroopa parim.

"Me ei muuda Final Fouri süsteemi. See on parim viis, kuidas näidata, kui hea on Euroopa korvpall," välistas ta seeriate kasutuselevõtu.