Foto: Reuters/Scanpix
Spordivaria
29. mai 2018, 18:54

MÄNGUPÜSSID JÄLLE PAUKUMA! | Eesti esimene e-spordi liiga tõmbab pinge üles! (5)

Eelmisel nädalal alustas otseülekannetega esimene kodumaine e-spordiliiga Gamerly Esports League, kus mängitakse maailma üht populaarsemat tulistamismängu "Counter-Strike: Global Offensive". Õhtuleht kannab kohtumised otsepildis üle.
Watch live video from gamerly_entertainment on www.twitch.tv  

Gamerly #2 turniirile on registreerunud 28 meeskonda. Kindlasti on oodata veel ka viimase hetke liitujaid.

Uutest tulijatest on kirja pannud ennast tugev Läti võistkond nimega SPLY, varem on nad mänginud TTÜ e-spordi finaalis ühe Eesti tugeva tiimi Online Bots vastu, kus üles astus ka Kevin “HS” Tarn. Tookord kaotasid nad napilt.

Nimeliselt tooks uutest veel välja Eesti meeskondadest: Amat, 5Taps, lebooo – need meeskonnad pole kaua koos harjutanud kuid individuaalsete oskuste pealt on krediiti kindlasti. Tagasi on eelmisel turniiril head mängu näidanud Team addicTs ja unluko69 meeskonnad. Välismaistest tegijatest on pilt kirju ja meeskondi on erinevatest riikidest. Üks huvitav nimi on EVO-BLR (Valgevene), kes rahvusvahelises mastaabis ennast üles töötab.

Ülekande kommentaatorid on meile juba tuttav Rasmus "ToleltR" Rüngenen ja debüüti tegev Gamerly turniiril Peeter "Redeye" Sikk.

Paugutamist kaks korda nädalas

Teisipäeval asub võistlustulle 32 meeskonda, kes selgitavad omavahel välja need tiimid, kes laupäeval veerandfinaalides kokku saavad.

Kui teisipäevadel keskendutakse pigem vaid mängulisele poolele, siis laupäeval lahatakse vabamas vormis nii finaalmänge kui ka eelneva nädala sündmuseid juba stuudios.

Mujal maailmas on e-sportlased juba aastaid virtuaalse madinaga oma taskuid rahaga täitnud ning ka eestlased pole erandiks. Kuuldavasti teenib samuti „Counter-Strike’i“ mängiv 21-aastane Kevin „HS“ Tarn ühes kuus rohkem kui Eesti president, aastaid „Dota 2“ mänguga pildis püsinud 28-aastane tartlane Clement „Puppey“ Ivanov on aga oma elu jooksul mängimisega teeninud tervelt 1,46 miljonit dollarit.

Turniirist võtab osa korraga 32 meeskonda. Täpsem info korraldajate kodulehel.