Aivar Kuusmaa on Rapla neljal korral järjest medalile vedanud. Foto: Stanislav Moshkov
Korvpall
22. mai 2018, 21:15

TRILLER! Rapla alistas lisaajal Pärnu ning Kuusmaa medaliseeria jätkub (3)

Koduses korvpalli meistriliigas alistas Rapla võõral väljakul lisaaja järel 79:75 Pärnu, millega kindlustati pronksmedalid. 

Pärnu alustas kohtumist isukalt ning avaveerandi järel juhiti 19:15. Teise neljandiku keskpaigas õnnestus vahe lausa kümnele käristada. Rapla vastas aga 12:3 spurdiga ning poolajapausiks oli võõrustajate edu minimaalne. 

Riietusruumidest naastes olid taas teravamad Pärnu mehed, kes suutsid külalised kümnel minutil vaid kaheksa punkti peal hoida. Siiski ei suudetud ise oluliselt rohkem skoori teha. Otsustavaks veerandiks oli kodumeeskonna edu kuus silma. 

Vaikselt hoogu kogunud Rapla jõudis kolme minutiga viigini ning veidi pärast seda ka üle pika aja juhtima. Kuid Pärnu ei murdunud. 2.04 enne kohtumise lõppu särasid tablool 59:59 viiginumbrid. Pingelises lõpuheitluses ei suutnud kumbki eest rebida, mis tähendas, et võitja selgitamiseks läks vaja lisaaega. 

Seejärel võttis ohjad üle Dominique Hawkins. Ameeriklane viskas Rapla 12 esimest punkti, eksides sealjuures neljal(!) vabaviskel, ning tassis Rapla kaheksaga ette. Pärnul sooloetendusele vastust polnudki ning nõnda teenisid külalised seeria lõpetava kolmanda võidu. 

Rapla parimana viskas Hawkins üleplatsimehena 29 punkti. Pärnu resultatiivseim oli Mihkel Kirves 23 silmaga.

Aivar Kuusmaa istus Rapla peatreeneritoolile 2014. aastal. Pärast seda on meeskond igal aastal medali võitnud. Mullu teeniti hõbe, ülejäänud kolmel korral on nende saagiks jäänud pronksised autasud.