Harry Kane. Foto: CARL RECINE
Jalgpall
22. mai 2018, 22:01

Värske Inglismaa vutikoondise kapten: suudame MMi võita!

Tänase seisuga jääb suvise jalgpalli MMini 22 päeva. Inglismaa koondise peatreener Gareth Southgate määras kapteniks ründaja Harry Kane´i, kes on suurturniiri eel väga optimistlik. 

"Usun, et me suudame MMi võita. Ma ei kavatse väita, et me ei lähe esikohale mängima, sest meil on see võimalus olemas," teatas värskelt koondise kapteniks nimetatud Kane BBC-le. "Sellest trofeest on võimatu mitte unistada, tegemist on kõike suurema võistlusega." 

Suurepärase hooaja teinud ründaja sõnutsi ongi kõige tähtsam endasse uskumine. Vaatamata varasemate suurturniiride ebaõnnestumistele on Kane´i arvates kogu meeskond enesekindel. Kapten lubab, et igas mängus minnakse endast parimat andma ja võidu eest võitlema. 

Ta toob kodusest klubisarjast ilmeka võrdluse: "Me ei ole favoriidid. Aga vaadates kasvõi tänavust hooaega, siis keegi ei uskunud, et Liverpool jõuab Meistrite liiga finaali."

Kuigi inglastel on üsna noor meeskond, siis Kane´i sõnul see takistuseks saada ei tohiks. "Sir Alex Ferguoni Manchester United oli ka noor, aga nad olid äärmiselt edukad. Noor olemine pole vabandus, see võib kasuks tulla. Üritame selle enda kasuks pöörata," ütles ta. 

MMil kuulub Inglismaa G-alagruppi koos Belgia, Panama ja Tuneesiaga. Avamäng peetakse Venemaal 14. juunil. Inglased jooksevad esmakordselt platsile 18. juunil, mil minnakse vastamisi Tuneesiaga.