Kas Žalgirise mängujuht Kevin Pangos siirdub NBAsse?Foto: AP/Scanpix
Korvpall
23. mai 2018, 11:33

Mitte ainult Jasikevicius, aga ka Žalgirise mängijad on turul kuumad kaubad

Imede kordasaatmine on tore, väiksema eelarvega klubidele tähendab see sageli mängijate laialijooksmist ja uue tiimiga nullist alustamist. Erand ei pruugi olla korvpalli Euroliigas kolmanda koha saanud Kaunase Žalgiris.

Leedu meistri boss Paulius Motiejunas juba näeb unenägusid, kuidas Moskva CSKA tõmbab ära peatreener Šarunas Jasikeviciuse. Leedu ajakirjaniku Donatas Urbonase teatel on elav huvi ka Žalgirise mängijate vastu.

"Kevin Pangose vastu tunnevad huvi NBA meeskonnad. Kui ta ei pääse NBAsse, võib ta siirduda mõnda Euroopa suurklubisse ligi 1 miljoni suuruse aastapalgaga," kirjutas Urbonas oma Twitteri kontol.

Portaal Sportando toob aga välja, et Barcelona on valmis pakkuma Pangosele lausa kahe aasta pikkust ja 3 miljonit eurot väärt lepingut. Euroliigas raskustes olnud Barcelona püüdis Pangost juba sel hooajal Žalgiriselt ära osta, kuid tänavu väidetavalt 250 000 eurot teeniv mängumees soovis Leedu klubiga teekonna lõpuni käia - nagu tulemus näitas, siis õigesti tegi.

Urbonas lisas säutse veel kahe mehe kohta: "2015. aasta NBA draft'i 49. valiku Aaron White'i vastu näidatakse tollest liigast samuti üles elavat huvi. Tal on leping Žalgirisega ka järgmiseks hooajaks klausliga, et tohib lahkuda ainult NBAsse (väljaostmine). Edgaras Ulanovase vastu tunnevad aga suurt huvi teised Euroliiga klubid. Tal on +1 aasta optsioon Žalgirisega. Sel hooajal teenis ta ainult 180 000 eurot ning mees juba lükkas tagasi Žalgirise uue, 400 000 euro suuruse pakkumise."