Liigume
24. mai 2018, 11:46

Mis toimus nädalavahetusel Tallinn City Trailil?

Nädalavahetusel oli Tallinn City Trail algusega Pirita Spordikeskusest. Maastikuraja jooks ehk trail run läbib Tallinna põnevaimate ja looduslikult kaunimate maastike Pirital, mille krooniks on raja lõpuosas vaade Tallinna lahele Maarjamäe paekaldalt Suhkrumäelt. 

Läksin 8 km rada läbima juba kolmandat korda. Kuigi võistlus on õhtuti, siis üritust on alati õnnistatud sooja ja päikeselise ilmaga ning päike kipub mõnuga pimestama rajal. Eelmistel aastatel on tekkinud hetki, kus pole kindel kas raja märgistus ikka oli silma nurgas, siis seekord oli mul rada juba päris hästi meeles. Eelmistel kordadel on mul olnud telefon püksitaskus ja olen teinud vahvaid pilte raja ekstreemsematest kohtadest, siis seekord jäi telefon kotihoidu ning ekstreemsed ronimised ja kõrged paepealsed ei tundunud enam nii hirmutavad – läbisin neid kindlalt ja pikalt mõtlemata.

Vahel tundub, et jooksed kogu aeg ühes tempos ning hingegi tõmbad ühel ja samal kohal, siis alati ei saa enesetunnet usaldada. Otsisin eelmiste aastate tulemused üles ja tuleb välja, et iga aasta olen rada veidi kiiremini läbinud. 2016. aastal ajaga 1.09.49. 2017 aastal ajaga 1.01.41 ning tänavu ajaga 00.58.59. Tore on näha, et toimub areng. Maastikujooksul muidugi ei näita see seda, et ma olen väga palju kiiremaks jooksjaks muutunud, vaid pigem seda, et tunnen ennast maastikel ja takistustel enesekindlamalt ning töötan oma keha, jalgade ja peaga efektiivsemalt kui 1-2 aastat tagasi.

8 km rajal ei olnud väga palju osalejaid, rohkem otsustatakse 21 km pikkuse raja kasuks, mis on väga kiidetud ja kindlasti põnev, kuid mul on natuke kahju, et 8 km ring saab nii vähe tähelepanu. Kindlasti tasub tulla, see on üks hea rada ja finishis ootab vimpel, diplomi tegemise võimalus ning ohtralt Muhu leiba, grillvorsti, banaani, karge mulliga vett ja palju muud – on võimalus lõõgastuda ja seltskonnavaimust osa saada. Ja ei pea tulema autoga või sõbraga, mina käisin bussiga ja üksi ning oli väga vahva!

Rohkem infot http://wilderness.ee/et/tallinn-city-trail-21k-2/.

Loe ka Helena blogi http://helkuteebsporti.blogspot.com.ee/.