Juhtkiri

Juhtkiri | Põhikooli lõpueksamid on oma aja ära elanud (22)

LISA KOMMENTAAR

25. mai 2018, 22:48
natukenegi laiemale vaatenurgale suletud silmaring, igandi ja ürgse küüsis. kahju kohe!
Koolikott 9.2625. mai 2018, 10:14
Tänan vastuse eest. Nii kipub olema jah et pannakse klass allapoole. Olgu see siis Soome tulijale või Eesti minijale. Mõlemal riigil ei ole usku teineteise haridus tasemest. Vabandan väga kui esimese kirjatükiga kuidagi solvasin.
Küsimus koolikotile25. mai 2018, 06:53
Elasid Soomes ja said aru et haridustase on soome koolis madal. Nüüd siis küsimus: Kuidas sai madala haridustasemega laps minna Eestis 10 klassi? Minu arvamus sellest on see et lapsel oli kõik OK. kuid teil endil jäi töökohavalikul haridustase natuke soovida.
lapse panin25. mai 2018, 09:26
Eesti kooli ja ta läkski klassi võrra tahapoole. Nimelt meie 9. klasisi, mitte 10. Seega ta kordas klassikursust. Kahjuks jätsin selle fakti mainimata.
juga25. mai 2018, 01:39
Lõpetage ometi see lollide genereerimine ära. Pooled tänapäeva kõrghariduse diplomit omavatest inimestest on osaliselt kirjaoskamatud. Pean silmas õigekirja. Kui kalkulaator pudeneb vette, siis ei oska peast seda ka välja arvestada, palju 99 sendisest jäätisest, makstes eurosega, tagastusraha pepeaks saama.
Lev Davidovitš Trotski25. mai 2018, 13:26
Anname lasteaeda astujale kohe ka kõrgkooli diplomi. Elagu riiklik kirjaoskuse likvideerimise programm! Mida vähem mõtlemisvõimelisi ja (oma) peaga mõtlevaid inimesi seda parem. Tööjuures mõtleb ülemus + partei ja valitsus, kodus mõtleb naine. Elagu ajuvabadus!
kui 25. mai 2018, 00:29
Mailis saaks valida, kas panna oma laps kuskile välismaa kooli, kus õpitingimused on karmid, aga tulemused on head ja tema lapsele on tagatud tasuv töökoht kooli lõpetamise järel, kas ta siis paneks oma lapse Eestis kooli, et lapse närvisüsteemi säästa ja teda mitte liigselt koormata. Kuidas saavutada olukord, kus heade teadmistega noor inimene leiaks endale tasuva töökoha, kui ta on oma õpingud edukalt lõpetanud? Teadmiste omandamine on õppija mure, aga riigi asi oleks korraldada nii, et õpetataks seda, mida riigile vaja on. Riigi asi ei ole muretseda, kuidas ludrid elus hakkama saavad, vaid kindlustada neile töö, kes on töötegemisest huvitatud. Mina võin hullumoodi tahta saada kübarategijaks, aga kui mul tööd ei ole, siis mis sellest kasu on?
Juku õps24. mai 2018, 21:19
Põhikooli lõpueksamid, see on nagu autode tehnoülevaatus - määratlema, kas on omandatud riigi poolt seatud tase või mitte. See, mis selle tasemega peale hakata on loomulikult iga õppuri enese otsustada. Täna onEestis põhihariduse omandamise kohustus ja selle mõõdupuuks lõpueksam.
Arvan ka...24. mai 2018, 20:48
...et miks neil praeguseaja noortel üldse vaja kooli minna?! Tööd teha ei tohi ,midagi teha ei tohi.Lösuta ainult diivanil - no mis kooli selleks vaja on.See Reps on ilmselgelt eriti tark.Ei tea,kas ta teeb neid seadusi oma lapsi silmas pidades?!
?24. mai 2018, 20:32
mis siis need teevad, kes gümnaasiumi minna ei taha? Kas lasevad lihtsalt liugu ja koguvad istmiktunde?
!28. mai 2018, 19:17
küsimus on valesti püstitatud: mitte et ei taha gümnaasiumi minna,vaid et sinna pääseb näiteks Viljandis ainult käputäis.Kui tüdrukutel on tunnistusel matemaatika,füüsika ja keemia kolm,siis pole mõtetki sinna proovima minna. Ühes linnas üks gümnaasium ja siis peab see 15-16 aastane hakkama nuputama,et kuhu edasi,sest soovid pole veel välja kujunenud ja siis valitakse lihtsalt huupi.Koolide korraldustes on väga palju vajakajäämisi,alustaks juba sellest ,et algklasside koolikott vastab täiskasvanu kehakaalu võimetele.
Näidis24. mai 2018, 19:56
Võtame siin näiteks põhjanaabrid. 9 klassi lõppus ei ole mingeid eksameid, kui siis mõni kontrolltöö. Edasi pääsevad õppima vastavalt aastahinnetele. Igale erialale on erinev punktisüsteem ehk keskmine hinne. Laps teab juba aasta alguses oma edasipääsu keskmist hinnet ja sellenimel ka pingutavad. Meil Eestis aga arvatakse et lõpueksamid on need mis panevad paika tööandja või töölise. Muideks Eestis õppinud arstid peavad andma pädevuseksami ka Soomes, olgugi et me peame endid targemaks kui põhjanaabrid on. Ammugi oleks aeg seda haridusvaldkonda ümber korralda, sest meie lapsed on juba niigi õppimisega ülekoormatud ja veavad oma suurt koolikotti seljas nii et seljad kõverad.
koolikott24. mai 2018, 21:18
on raske eelkõige sellepärast, et töövihikud on niiii ilusad. Paksu paberi peal, kus igale lehele tuleb kirjutada viis sõna ja teha paar ülesannet. Mina elasin ka Soomes ja kui laps läks 10-ndasse klassi, saatsin ta Eesti kooli, sest Soome kooli tase oli minu jaoks liiga madal. Aga, tõsi, töövihikud olid neil pea poole kergemad. Lapsed käisid kooli jala või jalgrattaga ja autoga neid reeglina sinna ei veetud. Keskmisest hindest ei teadnud keegi ööd ega mütsi. Võib olla Helsingis on erikoolid, kus seda keskmist hinnet arvutatakse. Maal oli suhtumine selline, et iga laps on nii haruldane lilleke, et tema õigusi ei tohi kuidagi piirata ja teha võis peaaaegu kõike, mis pähe tuli. Söök oli lastel prii ja meie vallas ka töövihikud ja muu kraam, aga naabervallas tuli kõik omal osta.
Haridusvaldkonda tuleks korraldada jah ja lapsed õppima panna, sest ülikoolis on kirjaoskamatuid juba päris palju. Teismelised suhtlevad oamavahel piltkirjas, emotikonides, varsti on taandareng nii suur, et kirjutada enam keegi ei oska, aga hariduse emotikone ei ole veel välja mõeldud.
vaata, ralliässad on ladunud miinuseid,nemad ju25. mai 2018, 13:04
palju targamad kui soomlased ja nende koolisüsteemid.
küsiksin28. mai 2018, 19:19
et miks siia miinuseid laotakse,kui probleeme ei jaga,siis võiks parem vaiki olla!
Jaah24. mai 2018, 19:49
No muidugi. Milleks need eksamid. Ja ega seal koolis ka käia tasu, see on oma aja ära elanud. Need, kes lugeda oskavad, usuvad googlit ja teised vaatavad pilte.
Feisspukis kirjutatakse24. mai 2018, 19:35
Mitmekeelne multikultuurne kool on hoogsas loomise faasis, Sellega seoses teeb Reps ridamisi ettepanekuid: kodutööd ära kaotada, põhikooli lõpueksmid ära kaotada, mis vastabki täpselt ainsale eesmärgile mitmekeelne multikultuurne mass põhikoolist lihtsalt läbi vedada - kujundatav uus identiteetideta globalistliku NWO-küla massinimene PEABKI OLEMA HARIMATU, s.o. uue võimusüsteemi jaoks täielikult ja lihtsalt manipuleeritav.
ÜHTLASI TÄHENDAB SEE EESTI KEELE TAANDAMIST SIIN MAAL. Nii riigikeele positsioonilt, koolikeele positsioonilt kui põhiseaduse preambulit jalge alla tallates. Sellest lähtuvalt on ka seletatav, et presidendi kantseleis koostatakse koolide jaoks venekeelseid kirju, mis eesti koolidele saatmisel on unustatud eesti keelde tõlkida???.
Nimelt Ida-Virumaal said eestikeelsed koolid hiljaaegu kirja presidendi kantseleist. Vabariigi president kutsus osalema teatejooksul. Sellel kutsel ei olnud eestikeelset tõlget. Kui olla täiesti aus, siis polnud märgitud, et tegu oleks olnud Eesti Vabariigi presidendiga. Kui meenutada Lennart Merit ja põhiseaduse vaimu, siis selgub kohutav tõsiasi, see vaim meie kohal isegi enam ei kummita.
unustasid mainida,24. mai 2018, 21:20
et põhikooli lõputunnistusega saab ülikooli astuda!
see ongi globalistide laiem eesmärk -25. mai 2018, 07:45
ja üleüldse,24. mai 2018, 19:31
koolis käimine on ajast ja arust, see on igand. Tänapäeval piisab e-dega jahmerdamisest. Ministeeriumid on ka igand, kellele neid vaja on!
pakun välja ,et kuna haridusministril 24. mai 2018, 19:20
on kodus varsti jalgpalli meeskond ,siis pooled pole suutelised põhikooli lõpus enam eksameid tegema ,ja nüüd tehakse juba nendega algust .Ja tulevikus võib sõimerühmast juba ülikooli minna .
Juku24. mai 2018, 18:58
No tule taevas appi!Põhikooli lõpueksamite ülesanne ei ole küll gümnaasiumi sissesaamine:Sai täna õpilaste endi käest küsitud arvamust-ja oh ime..ainult pooled 9.-ndikud olid sellega nõus