Uudised

ERAKORDNE ABIPALVE: 17-aastane tüdruk vajab annetajate toel elupäästvat kallihinnalist ravimit (33)

LISA KOMMENTAAR

rein laane27. mai 2018, 14:25
tuleks reaalselt istuma panna või tagandada ametist. Raha võtta rikastelt sundkorras, kuna riik ei suuda oma alluvate eest hoolitseda. Muidu vingume vene aja üle, aga siis vähemalt oli arstiabi tasuta ja polnud selliseid hinnakirju, mis on tegelikkuses puhas äri inimeste surma pealt. NB! Küll Jumal teid karistab. Iga asi omal ajal.
JUHAN26. mai 2018, 09:15
Kui mu vend lõpuks maakonna polikliinikust pealinna uuringutele suunati, oli juba hilja. Neljanda staadiumi vähk koos siiretega. Seal jäi üle vaid käsi laiutada, et kus te varem, nii mõne aasta eest olite? Kuigi on selge et oli kohalike l0llide käes oli. Opereerida polnud enam võimalik, jäi keemiaravi. Pakuti mingit eksperimentaalset keemiaravi, vist iisreali teadlast oma. Maksumus 150 tuhat. Tervel suguvõsal polnuks selist vaba raha kusagilt võtta. Ja kui ta ka kogu omaenda pere vara maha müünuks, korter, ajamaa koos ajamajaga ning vana auto maha, poleks ta veeranditki kokku kogunud. Sest mitte kõik ei oma korterit pealinnas. Ääremaa alevites ja kolhoosikeskustes on nende hinnad kümme või enamgi korda madalamad kui pealinna omad.
Mis üle jäi? Olla vaid katsejäneseks uutele ravimitele, mis on jõudnud inimkatsete staadiumisse. Sest endal taolist raha nagunii pole. Kui palju too eksperiment tema elu pikendas, on raske öelda. Igatahes mitte eriti palju. Lõpu eel pakuti katsejänesena veel ühte eksperimendis osalmist, seekord Helsingisse. Kusjuures poolele grupile pidi antama ehtsat ravimit, pooltele aga platseebot. Seekord ta keeldus, eelistdes koduseinte vahel surra. est lõpu lähenemist taipas ta juba isegi.
JuSS26. mai 2018, 08:31
Riik seab inimesed olukorda, kus nad on lihtsalt sunnitud oma elu säilitamiseks abi paluma. Mina isiklikult ei ole mitte kunagi kelleltki abi nurunud, luninud ega kätt väristanud. Pigem olen mind tabanud ebameeldivused sirge selja ning püstipäi ära kannatanud. Uhkusega. Juba teismelisest saati. Sest minu arvates võhivõõrastelt palumine, anumine ja nurumine just nagu alandab inimese eneseväärikust või sedasi.
Teisalt pole aga ka minu elu veel ohus olnud. Kui nüüd äkki taoline situatsioon tekkiks, kas mul ka siis veel seda uhkust püstipäi surma minkuks jätkuks? Ei ole selles enam sugugi kindel.
Aga mis riik ja ühiskond see on, mis abivajaja julmalt kõrvale lükkab, nii et too on sunnitud ellujäämiseks võõratelt abi paluma ja end sedasi alandama? Ja kas taolise kummalise tervishoiu tingimustes ei kuku lõpuks sedasi välja, et üldsuse käest saab annetusi pigem see, kes oskab rohkeem südameid haleedaks teha, end paremini välja reklaamida ja nuruda, Kui see, kelle elu on rohkem ohus?
!!!26. mai 2018, 08:14
Selline pidev abipalumine hakkab meie riigis juba reegliks kujunema. Tundub, et varsti on abivajajaid juba enam, kui heldeid annetajaid. Kas see ehk nagu veidi ebanormaalsena ei tundu? Midagi on kusagil ikka vist päris paigast ära.
miks26. mai 2018, 08:10
miks on need ravimid nii kallid? Sellel saab olla vaid praktiline põhjus - rahaahnus.Ja sellega ei suuda ei Eesti ega ka ükski teine riik kaasa minna, et oma rahva eest hoolitseda. Kas usud, et kui homme vajad sina seda arstimit, suudavad su lähedased annetusi paludes sind päästa. Varem või hiljem tuleb leppida, et päästa saab ikkagi üksikuid. Parem kui mitte teha illusioone.
Ei suuda me ei tervislike eluviisidega, areneva arstiabiga ega kõikvõimsate tervendajate abiga ellu jääda. See suur vähi levik on lihtsalt kaasaja võimalus rahva arvukust mingil tasemel hoida. Aga millest see kõik tekib ja kui palju on meil igaühel võimalust mitte haigestuda?
JUHAN26. mai 2018, 08:55
Sest haige inimene on oma tervise nimel kõik ära andma. Viima kopika. Mida teavad hästi ka ravimitööstuse omanikud. Sellest ka need meeletud hinnad. Et miks mitte kasumit vastu võtta, kui ollakse nõus maksma?
Meie viga on aga meie vaesuses. Oma 500-se miinimumpalga ning 750-se mediaanpalgaga oleme me Euroopa mõistes kehvikud ja kerjused, 3-4 korda teistest maas. Kujuures esmatarbekaubad ngu toit ja riided on meil ühed Euroopa kalleimad. No kustkohast siis need säästud hirmkallite ravimite muretsemiseks?
Samas on aga meie ravimiamet ja euroseadused meid ära lõiganud märksa odavamat Venemaa ravimite turust. Ja kõike seda just nagu meie tervise ning ´ravimit kvaliteedi põhjendamisega. Kuigi pimegi näeb, et me kuulume lihtsalt Lääne raviiontsernide turusfääri ja meie lüpsmine on nende eesõigus, mida nad käest ära ei anna ga jagada ei taha.
17 aastase tütre ema25. mai 2018, 10:49
Endal sama vana tütar, kes on tubli ja ambitsioonikas noor, kasvav inimene. Ei kujuta ette, kui selline õnnetus peaks juhtuma, et äkitselt avastatakse hull haigus, mida Eesti Haige Kassa (justnimelt Haige ta on!) ei toeta...Noor inimene, kellel KOGU elu ees saadetakse surema? On täiesti lubamatu, et iga aasta eraldatakse just narkarite turgutamiseks ja "raviks" miljoneid, millest niikuinii kõik tuulde läheb...aga haigetele lastele ei eraldata raha? Need narkarid on ise valinud selle tee, teadlikult ja see turutamine...niikuinii on need inimesed peagi rentslis. Milleks neid turgutada? Vaatamata sellele, et riik maksustab haige tüdruku toetamist, toetan sellegipoolest! Tema ei ole haige riigi süsteemis süüdi ja vajab abi! Soovin kogu südamest ja hingest jõudu kogu perele ja kiiret paranemist noorele neiule!!!
Õigust räägid!25. mai 2018, 11:07
Sa räägid õiget juttu.
Ühe nüansi oled aga jätnud märkamata - usu, need n....omaanide turgutamised on otsustatud n...omaanide eneste poolt! Või kas Sa tõesti usud, et ladvikus neid ei ole? Ladvik kihab neist, kui õppida jälgima.
Lisaks laseb lokkav kriminaalne süsteem juba ligi 20a sel jätkuda, ka võimuvahetusega ei muutunud midagi nagu näha. Lihtsalt uued tegijad tulid.
Sa jälgi neid seltsimehi kes sealt mäepealt telerikaudu Sulle hambad laiali näkku irvitavad, küll hakkad ära tundma, millised oma saatusekaaslastele seda "raviraha" välja kauplevad ja otsustavad.
Annetuste toel raha korjava lapse puhul on kurioosne lugu veel see, et tegu on noore inimesega, ehk kui inimese haigus taandub mis siis? Ühel hetkel kui ta saab tööd teha - kas "riik" siis loobub tema töö maksustamisest? "Riik" on esimene kes hambad turja lööb ja ei kõhkle, kasseerides röögatuid sotsiaalmakse, millest siis kenasti ülalpool märgituid turgutada saab. Ehk on väga lihtne näha, et "riigil" ei ole sooja ega külma potentsiaalse maksumaksja saatusest, kui aga saab makse koorida siis on "riik" esimesena jaol.
Ülim nahhaalsus on ka selle ravimi maksustamine. See tekitab niisuguse v1ha selle "riigi" vastu, et ma ei kõhkleks kui näiteks saaks teada, et olen ravimatu raske haiguse küüsi jäänud - valmistaks mõnedkümned kilogrammid atsetoonperoksiidi, pakiks selle koos umbes samasuure koguse kuullaagrikuulide ja muu peene metallikolaga ühte ratastel reisikohvrisse ja üritaks koos selle mandiga nii ligi kui võimalik saada neile para5i1tidele kes seal mäepeal rahva timukaiks end peavad...
T.Rex25. mai 2018, 11:35
See on maailma kõige kallim ravim, mille efektiivsus uuringute järgi on küsitav. See ei ravi vaid hoiab võib-olla elus, kusjuures selle tarvitamisega kaasnevad teised väga suured riskid. MItte keegi ei ole ühiskonnale nii väärtuslik, et tema elus hoidmiseks kulutada pidevalt 20-30 inimese töö tulem. aHUS ise on äärmiselt halva prognoosiga RAVIMATU haigus ja seega pole noorel inimesel KOGU elu ees. Või teistpidi võttes on see kogu elu lühike.
Aga narkarite turgutamise mõttetuse suhtes ma pigem nõustun - kui on märge eelnevast turgutamisest, siis mingu.
tont25. mai 2018, 10:40
annetaks, aga-riik võtab sellest annetusest ju maksudena osa raha omale! niisiis, jääb ära-ei hakka riiki nuumama.
Mh25. mai 2018, 15:57
Milles see laps süüdi on, et riik maksuraha vōtab? Mitteannetamisega jätad Sa ta ju sisuliselt surema.
25. mai 2018, 10:21
Tundub, et see on saanud igapäevaseks, kus kellegi ravi jaoks raha kerjatakse. Kuna see töötab, siis varsti on neid igapäev juba rohkem kui 1, kes abi vajab ja haigekassa listist välja jäävad. Inimesed ise ju loovad selle olukorra haigekassale väga soodsaks.
Mh25. mai 2018, 15:59
A mida siis teha? Laseme lapsel, riigiisadele hoiatuseks, ära surra?
küsige riigikogust..need seal igavusest tolgendavad Aafrika mandril pidevalt25. mai 2018, 09:58
Jevro25. mai 2018, 09:56
mis mõttes ERAKORDNE ABIPALVE ? iga päev kuskil lehes kerjatakse raha ravimitele!
eesti25. mai 2018, 09:42
haigekassal pole pappi, kuna on vaja juhtidele uued cayenned soetada
mnjah...27. mai 2018, 00:59
Haigekassa on tegelikult õigustatud valiku ees, et kas katta kaheldava väärtusega ülikallis ravim ühele inimesele või ravida sama raha eest 100 teist inimest. Kas teie tahaksite olla selle teise saja hulgas, kellele enam raviraha ei jätkuks, sest ühe inimese raviks (loe: elu pikendamiseks), kulus haigekassa jooksva aasta reserv ära?
Arvamus25. mai 2018, 08:45
On täiesti ebaõiglane nunnutada narkareid, kes ise on teinud valiku ja mitte aidata haigeid lapsi, kes vajavad tugiveste, ravimeid jne, et oma elu tervena elada. Mis valitsus meil on? Mille alusel tehakse selliseid otsuseid?
To 08:4526. mai 2018, 02:45
Sama mõttekäiku kasutades saaks ka väita, et vanemad tegid vale valiku, et said haige lapse? Või sa tead mis harjumused haigete laste vanematel olnud on ja millest need tulenevad?
dr. Mõngel25. mai 2018, 08:43
Eesti Vabariik korjab räigelt maksu ja jätab siis maksumaksjad hooletusse, alandab, mõnitab ning lõpuks tapab nad. On meil sellist riiki tarvis? Ehk paluks Vene Föderatsiooni meile andestada ning taas vastu võtta enda koosseisu?
25. mai 2018, 08:59
Ratase valitsus ju hoolivat inimestest ? No näidaku siis seda hoolivust ka tegudes.
25. mai 2018, 09:31
küsige Ojasoolt raha tagasi
Mees25. mai 2018, 08:37
kuna riik kogub annetustelt makse, siis vist enam ei anneta.
Mees25. mai 2018, 09:03
Lisan oma kommentaarile: kõik need annetuste ja abi saajad, ja juba abi saanud
inimesed on asjast teadlikud, ja mitte üks ei ole tõusnud tagajalgadele selle
süsteemi vastu! Kui abi käes, siis unustatakse koheselt, kes Teid abita jättis!
Kas äkki oleks aeg oma suukesed lahti teha!!!
25. mai 2018, 08:34
Kas vanapoisid-annetajad saavad kunagi hiljem sex ahistamise süüdistuse, kui panka jääb märge maha" 17 aastane tüdruk"?
toomas25. mai 2018, 08:18
Helistage Neinar Selile.
nii haruldane haigus25. mai 2018, 08:16
ja veel haruldasem ravim..
ravimitootjal võiks olla süda,et annetada need mõned doosid....
kas haigekassa peab seda ravimit mõttetuks,kuinii otsustas?
Paneb karjuma25. mai 2018, 10:01
Väga kahju on patsiendist KUID - kas meil eksisteerib haigekassa või nimetame selle ümber - ametnike-doktorite heaolu kontoriks!?
MIS TOIMUB!
Aga samas25. mai 2018, 11:16
Ei keela minimeelest ka mitte keegi astuda tootjaga kontakti ja temalt ehk soodsamad tingimusedki saada - seda juhtub, et tullakse vastu ja ravimitootja ei ole ka sesosas erand. Lihtsalt ise peaks küsima, see on küll tegelikult niisugune asi, et eeldaks ise kohaleminekut, vahel on sellisest asjast kasu kahepoolne - ka tootja saab infot kuidas tema ravim toimib. Elu näitab, et välismaiste tootjatega ongi mõistlik ise vahetult suhelda, ma näiteks just olin eile sunnitud ühe tööstusseadme osas otse USA tootja poole pöörduma ja mulle vastati umbes tunni aja jooksul ja sain oma probleemile lahenduse ka. Seega-tasub ju proovida. Ehk oleks see ravimine üldse võimalik mõnes vähemverejanulises riigis teha kus pole sellist maksustamist jne.
Lp. ÕL25. mai 2018, 07:29
Kui avaldate abipalveid, siis palun kirjutage kontode juurde ka õige jur. aadress, et saaks ülekande teha. TÜ Kliinikumi Lastefond -peaks õige olema. Vähemalt pank ei öelnud, et arve ei sobi saajaga. Asjast lihtsalt rohkem tulu.
Ulla25. mai 2018, 08:59
Leidsin netist sellise nime, mis läks samuti läbi: SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond
Lp.ÕL -le25. mai 2018, 09:57
ja saadadki lihtsameelselt oma raha suvalistele kontodele ???