LeBron James.Foto: Gregory Shamus
Korvpall
26. mai 2018, 09:29

Hiilgav LeBron James vastas väljalangemisohule talle omasel moel

Korvpalliliigas NBA oleks täna võinud selguda esimene finalist, ent Boston Celtics ei suutnud Eesti aja järgi möödunud ööl idakonverentsi finaalseeriat lõpetada: Cleveland Cavaliers võitis paari kuuenda kohtumise 109:99.

Kohtumine ei alanud võõrustajatele rõõmustavalt, sest Celtics võitis avaveerandi 25:20 ning peapõrutuse tõttu lahkus väljakult Cavaliersi üks paremaid mehi Kevin Love. Järgmisel veerandil pani Cavaliers sisse aga teise käigu ning ehkki vahepeal suurenes nende eduseis 14 punkti peale, võideti avapoolaeg 54:43.

Kuigi viimasel 12 minutil suutis Celtics lähemale tulla ning vahe oli mõnel korral ka alla kümne punkti, ei jõudnud Brad Stevensi juhendatav tiim Cavaliersile kordagi ohtlikult lähedale.

Cavaliersi eest tegi hiilgava esituse paljude arvates maailma parim korvpallur LeBron James, kes viskas 46 punkti, võttis 11 lauapalli ning jagas 9 resultatiivset söötu. James tegi sisuliselt kaasa terve mängu, ta oli pingil vaid ühe minuti ja 55 sekundi jagu. Muide, ameeriklane on play-off'is väljalangemisega silmitsi olles visanud suisa seitsmes kohtumises vähemalt 40 punkti, mis on NBA rekord.

Seeria viimane mäng peetakse Eesti aja järgi tuleva esmaspäeva varajastel tundidel. Kohtumine toimub Bostonis, kus Celtics pole käimasoleval hooajal play-off'is veel kaotusekibedust tundma pidanud.

NBA esimene finalist võib selguda aga juba eeloleval ööl, kui läänekonverentsi kuuendas matšis lähevad vastamisi Houston Rockets ja Golden State Warriors. Rockets juhib seeriat 3:2, ent peab seeria kuuendas lahingus mängima vigastatud mängujuhi Chris Paulita.