Nii lõi Gareth Bale oma teise värava.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
26. mai 2018, 23:38

Hull mäng! Aasta judovõte, aasta apsakas, aasta löök ja lõpuks Real võidab (21)

Jalgpalli Meistrite liiga finaal pakkus etenduse, mida suudavad anda ainult Madridi Real ja Liverpool kahepeale. Juhtus absoluutselt kõike, kuid lõpuks Real võitis 3:1 ja saab kolmandat korda järjest juubeldada Euroopa parima meeskonnana.

Võtmesündmusi oli laias laastus kolm tükki ja kõik Liverpooli kahjuks. Esimese poolaja keskpaigas tegi Sergio Ramos eeskujuliku judovõtte Mo Salah' vastu ja tolle õlg sai haiget. Egiptlane püüdis hambad ristis jätkata, aga kui paar minutit hiljem õlg uue obaduse sai, lahkus ta väljakult nuttes. Veidi hiljem sai viga ja pidi mängu pooleli jätma Carvajal, kuid tema kaotamine polnud Realile võrreldav Pooli jaoks Salah'ta jäämisega.

Teise poolaja kuuendal ehk kokku 51. minutil sai Liverpooli vv Loris Karius hakkama apsakaga, mida ei tohi endale lubada ka U15 klassi (poiste ega tüdrukute) võistkonna puurivaht - tahtis kätte võetud palli kaaslasele sööta, kuid viskas selle vastu Karim Benzema väljasirutatud jalga ja sealt veeres nahkkera väravasse - 0:1.

Neli minutit hiljem seadis Sadio Mane nurgalöögijärgsest olukorrast jalule viigi, kuid 64. minutil saabus just väljakule tulnud Gareth Bale'i kord. Ta sooritas nii ilusa käärlöögi ristnurka, mis pretendeerib sajandi värava nimetusele - 2:1 Realile! Bale oli väljakule astunud kõigest 122 sekundit enne oma superlööki, peatreener Zinedine Zidane'ilt hiilgav ajastus.

Liverpool veel üritas, Mane lõi posti, aga võrku palli enam ei saadud. 83., minutil tegi kõik selgeks Kariuse teine ülijäme viga - ta lasi sõrmede vahelt läbi Bale'i täpselt tema suunas tulnud kauglöögi...