Kariuse ahastus. Foto: AFP/Scanpix
Meistrite liiga
27. mai 2018, 11:36

Pareiko Loris Kariuse eksimustest: kui ta suudab siit august välja tulla, ootab teda suur tulevik (1)

Eilse Meistrite liiga finaali antikangelaseks tõusis Liverpooli sakslasest väravavaht Loris Karius, kes elas läbi tõelise õudusunenäo. Alustuseks viskas ta palli Karim Benzema jalale, seejärel pudistas sisse Gareth Bale’i üsna ohutu kauglöögi.

Pikaaegne Eesti koondise puurilukk Sergei Pareiko tunneb ametivennale kaasa – vahepeal lihtsalt juhtub halb päev.

„Selline must päev võib olla igal mängijal, eriti väravavahtidel,“ ütles ta Õhtulehele. „Aga sellises mängus peaks olema kogenud väravavaht. Vahet poleks olnud, kas Liverpoolil oleks väravas seisnud Karius või (Simon) Mignolet, sellistes mängudes maksab kogemus.“

Oli, mis oli. Karius peab oma apsakad unustama ja tulevikule keskenduma. See aga tundub paganama raske – sellised vead on paratamatult karjääri defineerivad. Näiteks võib tuua Itaalia kunagise virtuoosi Roberto Baggio. Suurepärane mängija, aga esimesena meenub ikkagi tema penaltieksimus MMi finaalis.

Sergei Pareiko Foto: Tatjana Iljina

„Karius on hea väravavaht, aga tal on veel palju õppida ja kasvada,“ mõtiskleb Pareiko. „Kui ta suudab siit august välja tulla, ootab teda suur tulevik. Kui ta hakkab end sõimama, siis… Kõik saavad aru, et ta eksis. Kui ta jääb Liverpooli, siis ta peab end tõestama ja näitama, et enam ta ei eksi. Kui ta langeb pingile ja talle ei anta võimalust, siis võib tekkida probleem, siis teda jäädaksegi meenutama, kui väravavahti, kes eksis finaalis ja kelle vead maksid tiitli.

Praeguses peaks ta puhkama, lendama kuhugi, kus internetti pole. See ei ole nii lihtne, kui me räägime. Peas ikkagi mõtled, et miks nii läks. Trennis tuleb sada korda sellist lööki nagu Bale’l, aga ükski ei lähe sisse. Väga keeruline olukord tema jaoks.“