Anett Kontaveit.Foto: Robin Roots
Tennis
27. mai 2018, 13:49

Ehmatuse üle elanud Kontaveit pääses Prantsusmaa lahtistel teise ringi

Eesti naiste tennise esireket Anett Kontaveit (WTA 25.) alustas aasta teist Suure Slämmi turniiri Prantsusmaal võidukalt, alistades avaringis ameeriklanna Madison Brengle'i (WTA 99.) 6:1, 4:6, 6:2.

Avasett algas murreterohkelt ning esimese kolme geimi jooksul ei suutnud kumbki osapool oma pallingut hoida. Esimesena sai sellega hakkama Kontaveit, kes neljandas geimis servi hoidis ning 3:1 juhtima pääses. 

Ameeriklanna ei suutnud avasetis aga kordagi oma pallingut hoida ning Kontaveit sai 6:1 setivõidu kärmelt, 27 minutiga. 

Teine sett jätkus samuti servimurrete tähe all, kuid ka siis suutis esimesena  murdeneedusest jagu saada Kontaveit, kes kolmandas geimis kaks murdepalli tõrjus ning 2:1 juhtima asus. Seejärel toimus mängus pööre. 

Seisul 2:2 jäi eestlanna oma servigeimil suisa 0:40 taha, kuid suutis esiti veel tagasi tulla ning servi hoida. Järgmisel korral servijoone taha asudes andis Kontaveit käest 40:15 edu ning jäi 3:4 taha. Murdega ette saanud Brengle ei jätnud võimalust kasutamata ning võitis teise seti 6:4.

Kolmandas geimis võttis Kontaveit siiski oma, murdes kaks esimest ameeriklanna pallingut. 4:0 ette pääsenud eestlanna murdis sellega lõplikult Brengle'i vastupanu ning võitis 31 minutit kestnud kolmanda seti 6:2. 

Järgmises ringis läheb eestlanna vastamisi Christina McHale'i (WTA 85.) ning Alexandra Dulgheru (WTA 160.) vastaseisu võitjaga. Lisaks Kontaveitile võtavad Prantsusmaa lahtistest osa Kaia Kanepi ning Jürgen Zopp, kes astuvad esmakordselt väljakule alles homme. 

Matši statistika (Brengle - Kontaveit):