Kaur Kivistik tõket ületamas. Foto: LAURA OKS
Kergejõustik
27. mai 2018, 14:46

Üheksas Eesti sportlane ületas Berliini EM normi

Laupäeval sai Eesti kergejõustikukoondis juurde ühe Berliini EM-i normitäitja. Kaur Kivistik läbis Belgias peetud võistlusel 3000 m takistusjooksu ajaga 8.35,77 (norm 8.40,0). 

“Kuna esimene jooks läks mul aia taha, siis enne starti oli ikka kartus sees, mis tulla võib. Seetõttu jooksin esimesed kaks kilomeetrit võib-olla liiga passiivselt. Viimane kilomeeter osutus tugevaks ja Euroopa meistrivõistluste normi alistamine teeb rõõmu, mis oli ka võistluse eesmärk. Nüüd saab rahulikult EM võistluseks valmistuda ja ei pea enam muretsema normi pärast. Kui pinged on maas, siis järgmised jooksud saab hea emotsiooni pealt teha,” rääkis Kivistik ajakirja Jooksja Jooksuportaalile

Juba varasemalt on Berliini EM normi täitnud maratoonarid Tiidrek Nurme ja Jekaterina Patjuk, kaugushüppaja Ksenija Balta, odaviskaja Magnus Kirt ja kümnevõistlejad Maicel Uibo (8407 punkti), Johannes Erm (8020), Karl Robert Saluri (7934) ning Taavi Tšernjavski (7873). 

Kõige interigeerivam ongi seis mitmevõistluses, kus Eesti saab EMile saata vaid kolm sportlast. Berliini lennupileti lunastavad kolm suurima punktisummaga meest. 

Soovijaid on lisaks neljale normitäitjale aga veel. Tänavu pole veel kümnevõistlust kirja saanud mulluse Londoni EMi neljas mees Janek Õiglane. Lisaks on Karel Tilga sel nädalavahetusel võistlushoos Götzises.