Sergi Ramos (valges) ja Mohamed Salah. Foto: GENYA SAVILOV
Jalgpall
27. mai 2018, 20:12

Ramos on Egiptuse suurim rahvavaenlane! Kas ka õigustatult? (3)

Eile õhtul peetud Meistrite liiga finaal lõppes varakult Liverpooli superstaari Mohamed Salah´ jaoks. Avapoolaja keskel tõmbas Madridi Reali kaitsja Sergio Ramos egiptlase murule, misjärel viimane õlga vigastas ja väljakult lahkuma pidi. Kas hispaanlane vigastas vastast meelega või oli tegemist õnnetusega?

Liverpooli tegmisi kajastav Echo on teinud ülevaate, millised on inimeste arvamused. Enamik Liverpooli fänne on kindlad, et Ramos tegi seda meelega. Egiptuse meedia põhjal võib lausa arvata, et kogenud kaitsja on rahvavaenlane number üks.

Levib erinevaid seisukohti, kas Salah saab 14. juunil algavaks MMiks terveks või mitte. Osad allikad väidavad, et ründaja on valmis koondist täismahus aitama. Egiptuse riiklik ajaleht Youm7 on aga kindel, et avamatš Uruguaiga jääb tal kindlasti vahele. 

"Kõik, kes jalgpallist aru saavad, mõistavad, et Ramos vigastas Salah'd meelega," teatas Egiptuse endine ründaja Mido. "Iga teine jalgpallur oleks Salah käe vabaks lasknud, aga Ramos hoopis väänas seda." 

Kuigi vutitäht võib terveks saada, arvatakse, et teda ei pruugita koondise juurde lasta. "On väga kurb, et meie Araabia staar Salah peab kaks kuud vigastuspausi pidama ja MMist eemale jääma. Usun, et Liverpool ei laseks teda koondise juurde, sest pikemas perspektiivis on see klubile riskantne," ütles Al- Saudi-Araabia spordiametnik Al-Sheikh.

Egiptuse spordiminister Khaled Abdul Aziz on tunduvalt lootusrikkam. "Õnneks on kahjustanud vaid õlasidemeid. Vigastus peaks paranema kahe nädalaga," oli ta positiivselt meelestatud.

Egiptuse president Abdul Fattah al-Sisi seisukohta ei võtnud, kuid soovib Salah'le edu paranemisel: "Loodan, et ta on õige pea väljakul tagasi ja jätkab samasuguse säraga nagu enne." 

Lisaks on algatatud petitsioon, et Ramosele karistus välja nõuda. Omapoolset toetust on üles näidanud juba ligi 200 000 inimest. 

Ramose ja Salah´ intsident: