Maicel Uibo (vasakul).Foto: Viljar Voog
Spordiblogi
28. mai 2018, 00:05

Pluss, miinus, ennustus | tublid kümnevõistlejad, Klavani vigastus ja Kontaveidi edu

Õhtulehe sporditoimetus vaatab tagasi möödunud nädala sündmustele ja teeb kiire ettevaate ka tulevikku. Selline on meie 28. mai valik.

Möödunud nädala pluss

Götzise mitmevõistlusel osales oodatust vähem eestlasi, aga kümnevõistlejad Maicel Uibo (25, pildil) ja Karel Tilga (20) ei petnud lootusi. Uibo lisas aprillis USAs kogutud 8407 punktile veel 107 silma ja tõusis 8514 punktiga Eesti läbi aegade edetabelis 3. kohale. Nii lähevad aina suuremaks võimalused, et Põlvast pärit sportlane lisab augustis peetaval Berliini EMil sise-MMi pronksile veel ühe meeldejääva autasu. Andeka Tilga paremad aastad on veel ees, aga tippu tõusmiseks oli kõigepealt jõuda 8000 punkti meeste klubisse. Ja sellega sai Pukas üles kasvanud sportlane ilusti hakkama.

Möödunud nädala miinus

Liverpooli jalgpallimeeskonna peatreener Jürgen Klopp kinnitas enne Meistrite liiga finaali Madridi Realiga, et vastaste suuremad kogemused on olulised, aga Liverpooli kirg ja tahtmine võivad need nullida. Ei saa öelda, et Inglismaa klubi oleks 1:3 kaotusmängus tervikuna läbi põlenud, aga taas sai kinnitust, et keti tugevuse määrab nõrgim lüli. Ja väravavaht Loris Karius tegigi kaks ajalooliselt kohutavat apsakat. Rohkem polnud vaja. Ragnar Klavan (pildil) väljakule ei pääsenud ja pärast mängu selgus, et keskkaitsja on juba mitu nädalat puusavigastuse küüsis olnud. Tervisehäda tõsidus pole veel teada.

Ragnar Klavan. Foto: Martin Ahven

Tuleva nädala ennustus

35 protsenti on võimalus, et tennisist Anett Kontaveit (pildil) jõuab Prantsusmaa lahtistel meistrivõistlustel vähemalt kaheksandikfinaali. Teises ringis talle maailma edetabelis 80 sekka mahtuvat tennisisti vastu ei tule, aga kolmas ring tõotab tulla korralik pähkel. Kui Petra Kvitova ei väärata, siis seisab just tema eestlanna teel ees. Maailma edetabeli kaheksas number oli Kontaveidist mai alguses Madridis üle ja pani kogu turniiri kinni. Hoolimata Kontaveidi viimase aja heast vormist ei saaks teda tšehhitari vastu favoriidiks pidada. Loomulikult on šanss, et Kvitova langeb juba varem välja, aga see pole suur.

Anett Kontaveit. Foto: AFP/Scanpix