Saatejuht Madis (vasakul) koos stuudiokülaliste Carmen „Carms“ Peussa ja Jesper „tenzki“ Mikalskiga.Foto: Gamerly Entertainment
Spordivaria
28. mai 2018, 15:31

Gamerly Esports League'i esimese turniiri võit läks Venemaale

Möödunud nädala laupäeval jätkus tuline võistlus Eesti e-spordis Gamerly Esports League'i vahendusel. Arvutimängu „Counter Strike: Global Offensive“ turniiri alustanud 32-st meeskonnast järele jäänud 8 tiimi tegid selgeks, kes on neist parim.

Stuudios jagasid muljeid ka kolm väga huvitavat külalist. Esimeseks neist oli investor ja visionäär Yrjö Ojasaar, kellega räägiti pikalt ja laialt erinevatel teemadel. Näiteks kui palju lihtsam on täna alustada ettevõtlusega ja kuidas oma idee ellu viia. Loomulikult räägiti ka e-spordist ning Yrjö leidis, et selle kasv on väga hea, kiites samas Gamerly ettevõtmist.

Foto: Gamerly Entertainment

Teiseks stuudiokülaliseks oli Carmen „Carms“ Peussa, kes on Eestis tuntud striimer. Striiminud on ta juba umbes 5 aastat ja teeb seda nüüd täiskohaga. Carmen soovitab inimestele, kes tahavad samuti striimima hakata, võtta asja rahulikult ja mitte teha seda valedel põhjustel. Oluline on nautida teekonda ja mitte keskenduda rahalisele aspektile.

Carmeniga koos oli stuudios ka Jesper „tenzki“ Mikalski, kes on Taani professionaalne „CS:GO“ mängija. Ta on mänginud sellistes tuntud tiimides nagu „Team Dignitas“, „SK Gaming“ ning „CPH Wolves“. Ta soovitas noortele, kes soovivad e-spordis edasi jõuda, mitte alla anda, edasi harjutada ning arendada oma mänguoskusi. Kunagi ei või teada, kelles peitub tõeline talent.

Mängud ise olid pingelised. Veerandfinaalides läksid esmalt vastamisi „addicTs“ (Eesti) ja „FWG_CS“ (Eesti). Esimene poolaeg jäi  „FWG_CS“ kasuks 9 raundiga CT (Counter-Terrorist) poolel ja võit tuli samuti neile, skooriga 16-12, kindlustades sellega endale koha poolfinaalis.

Teised tiimid, kes said veerandfinaalidest edasi poolfinaali, olid „-72C“ (Venemaa), „unluko69“ (Eesti) ning „BOOMLUL“ (Kasahstan).

Järgmine mäng, mis otseülekande vahendusel vaatajateni jõudis, oli poolfinalistide  „-72C“ ja „FWG_CS“ omavaheline mõõduvõtt. Esimese poolaja võitis „-72C“ 10 raundiga T (Terrorist) poolel ning see kindlustas ka neile koha finaalis, skooriga 16-6. Teisest poolfinaalist – „unluko69“ (Eesti) ning „BOOMLUL“ (Kasahstan) – sai edasi Kasahstani meeskond.

Lõpuks jõudis kohale õhtu kõige põnevam osa, milleks oli muidugi finaalmäng „-72C“ ja „BOOMLUL“ vahel. Esimese poolaja võitis 8 raundiga „-72C“ CT (Counter-Terrorist) poolel ning domineeriti ka järgmisel poolel, seisuga 16-8. Sellise lõpuga selguski sellenädalase turniiri ning 500 euro võitja – „-72C“ Venemaalt.

Registreerimine järgmisele Gamerly Cash #2 turniirile on juba avatud ning hetkeseisuga on registreerinud 20 meeskonda. Registreerida saab Faceit lehekülje vahendusel.