Ka Sten-Timmu Sokk ei tõmba eelolevas "aknas" koondisesärki selga.Foto: Martin Ahven
Korvpall
28. mai 2018, 13:16

Korvpallikoondis läheb mängima Kanguri, Taltsi, Soku, Kurbaseta

Eesti meeste korvpallikoondis peab juuni lõpus ja juuli alguses kaks järjekordset MM-valikmängu ning sel korral näevad koondislaste read välja teistmoodi kui tavaliselt.

Puuduvad mitte ainult kogenuimad mehed Kristjan Kangur ja Janar Talts, vaid ka kauaaegne põhimängujuht Sten-Timmu Sokk ja äär Tanel Kurbas.

Peatreener Tiit Sokk kutsus laagrisse 13 mängijat, nad kõik on sündinud kõige varem 1990. aastal. Taas on koondises Siim-Sander Vene, samuti on kutsutute seas teine Itaalias mänginud mees Rain Veideman.

Jah-sõna andis ka kalevlane Janari Jõesaar, kes mängis viimastel kuudel läbi valu - talle teeb valu tallaalune lihas. "Tahan koondises mängida. Loodan, et paari-kolmenädalase puhkusega saab jalg paremaks. Kui ei saa, tuleb lõikusele minna," rääkis Jõesaar mõni päev tagasi, pärast klubihooaja lõppu Õhtulehele.

Ülejäänud koondislased on Martin Dorbek, Rauno Nurger, Maik-Kalev Kotsar, Rait-Riivo Laane, Martin Paasoja, Kristian Kullamäe, Kaspar Treier, Kregor Hermet, Kristjan Kitsing ja Sander Raieste.

Tiit Soku sõnul on koosseisu näol tegemist nii-öelda loodusliku valikuga. "Vanematel meestel on pikk ja väsitav hooaeg seljataga. Kehad vajavad puhkust ja vigastused väljaravimist."

Eelmise, veebruarikuise tsükli lõpus rääkis treener sel teemal mängijatega. Ta usub, et keegi hätta ei jää: "Jõudsime ühisele arusaamale, et aeg on noorte käes. Meil on ka piisavalt kogemust. Korvi all on uued tugevad kutid, kuid keegi tagaliini meestest peab haarama liidrirolli."

Aeg ettevalmistuseks on lühike, kuid peatreeneri arvates piisav, et kogenumatele asjad meelde tuletada ja uustulnukad mängu sulandada. "Küll nad hakkama saavad,“ oli Sokk positiivselt meelestatud. 

29. juunil kohtub Eesti võõrsil Suurbritanniaga ja 2. juulil kodusaalis Kreekaga. Enne seda peetakse kaks kontrollkohtumist Soomega - 21. juunil kell 19 Rocca al Mare suurhallis ja 25. juunil Helsingis. Ühistreeningutega alustatakse 14.juunil.