Mattias KäitFoto: Martin Ahven
Jalgpall
28. mai 2018, 15:21

Mattias Käit: pärast viimast kohtumist olid treenerid pettunud, et nad mind rohkem ei mängitanud

Laupäeval toimus peale Madridi Reali ja Liverpooli Meistrite liiga heitluse eestlastele veel üks vägagi oluline mäng. Mattias Käidi koduklubi Fulham madistas Aston Villaga ning teenis tänu 1:0 võidule järgmiseks aastaks koha Inglismaa kõrgliigasse.

Mis tunnetega vaatas matši Käit? Fulhami Premier League’i jõudmine tähendab seda, et eestlasel läheb klubi esindusvõistkonda murdmine märksa keerulisemaks.

„Rõõmus olin kindlasti, aga raskemaks läheb,“ sõnas ta. „Rahaliselt saame nii palju toetust juurde ja nüüd on vaja osta mängijaid, et Premier League’s püsima jääda. Raske kindlasti on, sest üleminekuakna aega ka muudeti (augusti lõpu asemel on Inglismaal tänavu tähtajaks 9. august), läheb kiireks. Nii palju ma tean, et kui tagasi lendan, teen hooaja ettevalmistust Fulhami põhitiimiga. Võib muutuda, aga nii mulle öeldi. Kui põhitiim ütleb, et mind pole enam vaja, siis eks ole näha, aga hetkel arvestatakse minuga kui põhitiimi mängijaga.“

Hooaja teise poole veetis Käit laenul Šotimaa kõrgliiga viimasel kohal lõpetanud Ross County’s. Mänguaega liialt palju ei kogunenud, kokku sai noormees platsile kuues kohtumises. Algus oli hea, kuid pärast treenerivahetust kuivasid Käidi minutid kokku.

„Olin ainuke, kes märtsis koondisse tuli, nii et treeneritel oli aega kaks nädalat teisi tundma õppida,“ põhjendas Käit. „Mina olin ainuke, keda treenerid ei näinud. Eks see muutis mul olukorra raskemaks. Viimases mängus mängisin põhikoosseisus 85 minutit, treenerid ütlesid, et jäid väga rahule, aga nad olid natuke pettunud, et nad mind varem platsile ei pannud. Meil oli pärast viimast mängu individuaalne koosolek, seal öeldigi, et jäädi rahule ja tundub, et potentsiaali on ja „disappointed that you didn’t play before“ (pettunud, et sa varem ei mänginud – toim.).“

Käit ise jäi Šotimaal käiguga üldiselt rahule, ainult mänguaeg jäi kripeldama.

„Kõiki mängudega, mis mängisin, jäin väga rahule, selliseid lollakaid situatsiooni ei tekitanud,“ kommenteeris ta.