Kaia Kanepi.Foto: Stanislav Moškov
Tennis
28. mai 2018, 16:34

Kanepi pidi endiste nooretšempionite duellis Kassatkina paremust tunnistama

Kaia Kanepi (WTA 52.) teekond Prantsusmaa lahtistel tennisemeistrivõistlustel lõppes avaringis, kus ta pidi tunnistama Darja Kassatkina (WTA 14) 4:6, 1:6 paremust. 

Esimesena oli murde võimalus Kassatkinal, kes sai kolmandas geimis kahel korral proovida, kuid esiti suutis Kanepi need veel tõrjuda. Järgmises Kanepi servigeimis ei lasknud venelanna enam kaks korda küsida ning pääses murdega ette (3:2). Edasi suutsid mõlemad oma pallingut hoida, seega kuulus avasett Kassatkinale 6:4. 

Teises setis kasutas Kassatkina ära kohe esimese murdepalli ning asus kärmelt 2:1 juhtima. Kohe järgmises geimis oli murde võimalus omakorda Kanepil, kuid vajalikul hetkel lõi eestlanna palli pikaks. Oma pallingut hoinud venelanna murdis viiendas geimis aga ise Kanepi servi ning 4:1 ette saanuna tuli matši võit ainult vormistada. 

Statistika:

2014. aastal Prantsusmaa lahtiste noorteturniiri võitnud Kassatkina järgmine vastane tuleb paarist Kirsten Flipkens (WTA 65.) ja Tatjana Maria (WTA 64.). Kanepi triumfeeris Pariisis 2001. aastal. 

Eestlastest on veel konkurentsis Anett Kontaveit, kes edenes teise ringi, ning Jürgen Zopp, kes tuleb esmakordselt väljakule homme. Tema avaringi vastane on maailma 14. number Jack Sock.