Marco Trungelliti.Foto: AFP/Scanpix
Tennis
29. mai 2018, 15:04

Argentina tennisist kupatas vanaema otse duši alt kümnetunnisele autosõidule. Aga see kõik oli seda väärt! (2)

Prantsusmaa lahtiste tennisemeistrivõistluste teist võistluspäeva jäi saatma imeline lugu maailma edetabeli 190. mehest Marco Trungellitist, kes alistas avaringis Bernard Tomici 6:4, 5:7, 6:4, 6:4. 

28aastana Trungelliti langes tegelikult konkurentsist kvalifikatsiooni viimases ringis, kui tunnistas poolaka Hubert Hurkacze paremust. Tavaolukorras oleks seal tema teekond ka lõppenud, kuid saatusejumalannal olid teised plaanid. 

Kaotanud argentiinlane oli jõudnud juba koju Barcelonasse reisida, kui sai teada, et on õnneliku kaotajana Prantsusmaa lahtiste põhiturniirile pääsenud.

Seejärel rullus lahti lausa filmilik stsenaarium. "Olin perekonnaga aega veetmas. Mu vend Andre, vanaema Daphne ja ema Susanna olid mulle Argentinast külla tulnud, et näha mind Prantsusmaal mängimas, aga kuna ma kaotasin, tulin enne koju," meenutas Trungelliti. 

"Nad olid rentinud seejärel auto, et Barcelona ümbruses ringi sõita ning valmistusid randa minekuks. Just siis sain teada, et pääsen ikkagi põhiturniirile. Mu vanaema oli sel hetkel duši all ja hüüdsin talle, et sättigu enda valmis. Läheme nüüd Pariisi," jätkas ta. 

Lennuki ja rongi asemel võttis perekond 800kilomeetrise teekonna ette autoga. "Liiga palju lende jäeti ära. Kuna meil puudus ka rongivõimalus, siis osutuski auto parimaks variandiks," selgitas tennisist ning lisas: "argentiinlaste jaoks, kes ei ela Buenos Aireses, pole probleem tuhat kilomeetrit maha sõita."

Kümnetunnine sõit täispakitud autos tasus end igati ära, sest avaringis alistas Trungelliti Tomici ning teenis teise ringi pääsemise eest 79 000 eurot. Võrdluseks, Trungelliti karjääri auhinnaraha on 500 000 eurot. 

Pärast avaringis saadud võitu uuriti argentiinlaselt kõige rohkem tema vanaema kohta. "Ta ei tea tennisest tegelikult väga palju. Ta ütles mulle isegi, et ei saanud aru, et mäng on läbi enne, kui kõik tema ümber plaksutama hakkasid," sõnas Trungelliti.

Teises ringis läheb argentiinlane vastamisi itaallase Marco Cecchinatoga (ATP 72.)