Isaiah Briscoe vastu on väidetavalt huvi ka Euroliigast.Foto: Aldo Luud
Korvpall
29. mai 2018, 16:41

Klubijuht: Kalev/Cramos ei jätka kindlasti Briscoe ega Simmons (1)

Eelmisel nädalal taas kord Eesti korvpallimeistriks kroonitud BC Kalev/Cramo sõlmis eile peatreener Donaldas Kairysega lepingu ka uueks hooajaks, klubi üks juhte Toomas Linamäe avas veidi ka teisi plaane.

"Kindlasti ei jätka meeskonnas Cedric Simmons ja Isaiah Briscoe," ütles Linamäe. "Simmonsiga ei taha me enam riski võtta, Briscoe hind kerkib aga ilmselt liiga kõrgele. Tema agendi väitel on juba huvi tuntud nii Euroliigas kui ka EuroCupil osalevate klubide poolt. Mees ise tahab pääseda NBAsse ja läheb sealsesse suvelaagrisse. Kardan, et me lihtsalt ei suuda läbirääkimisigi alustada - ehkki kes teab."

Ülejäänud välismängijad on Kalevi asepresidendi sõnul küsimärgiga. Kas see tähendab, et nii klubi kui ka Kairys on huvitatud nende kõigi jätkamisest? "Kõik oleneb pakkumistest ja läbirääkimistest," vastas Linamäe diplomaatiliselt.

Õhtulehe andmetel on näiteks Balkani mehed Bojan Subotic ja Branko Mirkovic teatanud klubile huvist jätkata Kalevis.

Eestlaste osas on kindel Kristjan Kanguri ja Erik Keeduse jätkamine, kel leping ka järgmiseks aastaks. "Kõigi ülejäänutega oleme leppinud kokku, et hakkame pidama läbirääkimisi. Oleme nende kõigi jätkamisest huvitatud," teatas Linamäe.

Koondislane Rain Veideman on nüüd vaba mees, kas temast võite olla huvitatud? "Võib-olla," kostis klubijuht.

On selge, et Kalev vajab Simmonsi asemele korralikku põhitsentrit ning Briscoe asemele tugevat "number kahte". Kairys saab sel korral panna meeskonna kokku juba oma käe järgi.

Linamäe sõnul peaks hooaja eelarve jääma samasse suurusjärku, "kui ei tule mõnda üllatussponsorit". Kalev soovib lisaks VTB Ühisliigale osaleda sügisest ka FIBA Meistrite liigas.