Jürgen Zopp Pariisis mänguhoos.Foto: AFP/Scanpix
Tennis
29. mai 2018, 20:10

Jürgen Zopp sai Pariisis elu parima võidu, alistades kaotusseisust maailma 14. reketi! (8)

Õnneliku kaotajana Prantsusmaa lahtiste tennisemeistrivõistluste põhiturniirile pääsenud Jürgen Zopp näitas sajaga, et vääris võimalust - ta jäi maailma 14. reketi Jack Socki vastu settidega 1:2 taha, kuid võitles lõpuni ja võitis 6:7, 6:2, 4:6, 7:6, 6:3!

Otsustavad sündmused hargnesid viiendas setis seisul 4:3. Nähtavalt närviliseks muutunud Sock eksis järjest ja kaotas oma servigeimi 15ga. Seejärel jäi Zopp oma servil taha 0:30, kuid võitis seejärel neli punkti järjest ja võit oli käes! Maratonlahing kestis 3 tundi ja 45 minutit.

Veidi varem näis, et kohtumine libiseb käest, kuid Zopp suutis visa võitlejana mängu tagasi tulla. Kolmandas setis seisul 4:4 oli Zoppil vastase servigeimis kolm murdepalli, kuid realiseerida neid ei õnnestunud. Järgnenud oma pallingul jäi ta taha 0:40, vastane realiseeris kolmanda settpalli ja asus settidega juhtima 2:1. Seejärel jäi Zopp neljandas setis taha 1:4, kuid võitis siis kolm geimi järjest ning tagatipuks ka hiljem järgnenud kiire lõppmängu 1:4 kaotusseisust 7:5.

Esimene sett möödus tasavägiselt ja jõudis samuti kiiresse lõppmängu, kus Zopp jäi alla 4:7. Teine sett kulges eestlase dikteerimisel - ta murdis kohe läbi vastase pallingugeimi, tegi seda seisul 4:2 veel korra ja võitis seti kindlalt 6:2. Ka kolmandat setti alustas ta vastase servi murdmisega, ent peagi võttis Sock selle tagasi ja võrdsustas olukorra.

Järgmises ringis kohtub Zopp belglase Ruben Bemelmansiga, kes oli 6:4, 6:4, 6:1 üle hindust Yuki Bhambrist.