Jürgen Zopp mängus Jack Sockiga.Foto: AFP/Scanpix
Tennis
29. mai 2018, 21:23

Jürgen Zopp: uskumatu kogemus, hakkasin võitu uskuma ehk alles viienda seti keskel (1)

Prantsusmaa lahtiste tennisemeistrivõistluste avaringis üllatuspommi lõhanud, maailma 14. reketi Jack Socki alistanud Jürgen Zopp nimetas etteastet elu parimaks ja kordas mitmel korral sõna "uskumatu".

"Arvan küll, et elu parim mäng," vastas ta Õhtulehe küsimusele. "Just kogu tausta arvestades: Suure slämmi turniir, kõrge edetabelikohaga vastane, viiesetiline mäng... Uskumatu kogemus!"

Kuidas võttis Zopp vastu loositulemuse, mis tõi vastu mõne aasta taguse Wimbledoni paarismänguturniiri võitja? "Olin õnnelik, et lucky loser'ina üldse põhitabelisse pääsesin. Nii et mul polnud õigust loosi üle nuriseda. Läksin lihtsalt mängima, võidule mõtlemata. Esimest korda hakkasin võitu uskuma ehk viiendas setis seisul 3:2, mitte varem. Siis mõtlesin, et siit võib midagi tulla."

Zoppi esimene eesmärk oli vastasega sammu pidada. Sellega sai ta hakkama, sest esimene sett jõudis kiiresse lõppmängu ja teise ta võitis juba 6:2. Kolmanda seti lõpp läks ära ja neljandas jäi Zopp taha 1:4, kuid ometi rabeles raskest seisust välja.

Näis, et eneseusk aitas juba tol hetkel? "Siis polnud midagi uskuda. Siis proovisin vaid edasi võidelda, tööd teha, mitte alla anda, vastasele võitu kandikul mitte ulatada."

Zoppi tabas viimase kvalifikatsioonimängu eel kõhuviirus, palavik lõi 38 kraadini. Praeguseks on organism tema sõnul peaaegu taastunud. "Põhimõtteliselt on okei, kui jaksasin neli tundi joosta," lausus Zopp muiates.

Ta soovib, et esitused muutuksid stabiilsemaks, sest ebastabiilsus ongi tänavune suurim murekoht. Näiteks aprilli alguses aitas Zopp Eesti Davis Cupi koondisel jagu saada Tuneesiast ning ta alistas ilusas stiilis maailma 91. rektei Malik Jaziri. Enne Pariisi tõid aga kolm turniiri järjest kaotuse esimeses ringis, tõsi, küllalt tugevatele vastastele.

Head võidud aga näitavad mehes peituvat potentsiaali. "Mäng on endiselt ebastabiilne. Ma poleks osanud niisugust võitu oodata!" hüüatas Zopp veel korra.