Eesti võrkpallikoondis. Foto: Martin Ahven
Võrkpall
30. mai 2018, 22:15

VINGE! Eesti võrkpallikoondis hävitas Cretu juubelimatšis Rootsi (1)

Eesti võrkpallikoondis alistas Euroopa Kuldliigas võõral väljakul 3:0 (25:17, 25:17, 25:20) Rootsi ning on lähedal finaalturniirile jõudmisele. 

Lisaks sportlikule printsiibile oli matš tähendusrikas, sest tegemist oli Gheorghe Cretu 100. mänguga Eesti koondise eesotsas. Ühtlasi oli see meile rumeenlase juhendamisel 70ndaks võiduks. 

Võrreldes laupäevase matšiga Rakveres, tegid eestlased võõrsil tunduvalt kindlama partii. Algrivistuses asendas Oliver Vennot nurgaründajana Kristo Kollo ning Silver Maari, kes Rootsi ei sõitnudki, asemel jooksis liberona platsile Rait Rikberg. 

Meie mehed suutsid rootslased kohe rütmist välja lüüa. Avageimis loovutas Eesti vastasele vaid 17 silma ning järgmises vaatuses pääseti alustuseks 8:0 ja 11:2 juhtima. Lõpuks kogusid võõrustajad teises geimi taas 17 punkti. 

Otsustavav geim jäi meie meestel vaid vormistamiseks. Suur töö tehti ära kohe esimestel punktidel ning kuigi lõpus loovutasid varumehed mõned pallid, siis kättevõideldud edu enam käest ei antudki. Tasuks kindel 3:0 võit. 

Eesti poolelt oli resultatiivseim Robert Täht 14 punktiga (rünnakuprotsent 58). Meie mehed tegid head tööd blokis, kust koguti 11 silma. 

Eesti hoiab A-alagrupis täisedu 12 punktiga liidrikohta. Rootsi on siiani nullil. Belgia alistas täna Slovakkia, nemad hoiavad 8 silmaga teist positsiooni. Neli punkti kogunud slovakid on kolmandad.

Alagrupiturniiri lõpuni jääb veel kaks ringi. Pühapäeval sõidavad eestlased külla Belgiale, kolmapäeval võõrustatakse Rakveres Slovakkiat. 

Alagrupis mängitakse kõigiga läbi kodus-võõrsil süsteemis, seejärel toimub Final Four turniir, kust pääseb kaks paremat meeskonda üleminekumängudele, et võidelda ühe koha eest uue nimega Maailmaliigasse: FIVB Volleyball Nations League´i.