Ragnar Klavan päev enne finaali Kiievi olümpiastaadionil koos Liverpooli ründaja Mohamed Salah’ga valmistumas. Klavan jäi finaalis pingile, Liverpooli võtmemängija Salah sai avapoolajal vigastada ja ohus on ka tema mängud Egiptuse koondises MM-il.Foto: AFP/Scanpix
Spordivaria
31. mai 2018, 16:24

Pohlak: Real vs. Atlético on glamuurseim vutimäng, mis iial Eestis toimuda saab (2)

Ragnar Klavani ja Liverpooli 1:3 kaotus Madridi Realile meistrite liiga finaalis tähendab seda, et 15. augustil näeb Lillekülas toimuvas Superkarika finaalis kahe Madridi klubi vastasseisu.

Kuigi Klavan meie jalgpalli jaoks erilises finaalis väljakule ei pääsenud – tema võimalused olnuks suuremad, kui Liverpool läinuks mängu juhtima ja kohtumise lõpus soovinuks Jürgen Klopp kaitset tsementeerida –, on Eesti parim jalgpallur tulevastele põlvedele terve meistrite liiga hooajaga, aga eriti finaali pääsemisega püstitanud võimsa maamärgi.

Nädalataguses Linnalehes märkis Joel Lindpere, et Klavani jõudmine meistrite liiga finaali on Eesti jalgpalliajaloo suurim saavutus ja seda võib uuesti näha ehk paarikümne aasta pärast. Sama meelt on Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak. „Olen ka ise öelnud, et meistrite liiga võitmine on eestlase jaoks jalgpallis ilmselt suurim võimalik saavutus ja Ragnaril jäi sellest vaid veidi puudu. Kõnealuse kordamine või ületamine ei nõua mitte ainult tippklubisse jõudmist, vaid ka seda, et sellel klubil läheks tollel ajaperioodil väga hästi, ning me ei saa päriselt välistada, et sarnane ajahetk Eesti jalgpallis ei kordu kunagi,“ leiab Pohlak.

Aivar, milliseid mõtteid ja emotsioone finaalmäng teis tekitas? Kas nägime jalgpalli selle parimal moel?

Minu jaoks oli suurim emotsionaalne hetk kahjuks negatiivne. Pean Salah’ vigastamist Ramose poolt tahtlikuks käitumiseks ja mul on raske sellist ebasportlikkust aktsepteerida. Muidu pakkus mäng kõike: nii tasakaalukat taktikalist heitlust, fantastilise individuaalse sooritusega löödud väravat kui ka lapsikuid eksimusi ja sellest tingitud traagikat.

Paljude jaoks jäävad seekordset finaali meenutama Liverpooli väravavahi Loris Kariuse suured eksimused. Mis te ennustate, kas jalgpallur suudab sellisest olukorrast välja tulla? Kui suur on võimalus, et Karius jätkab Liverpoolis?

Jälgides Jürgen Kloppi mängule järgnenud reaktsioone, siis usun, et ta aitab Kariuse olukorrast välja. Selline lahendus tundub klappivat ka Liverpooli treeneri elu- ja sportliku filosoofiaga. Iseasi, kui nüüd just mõned Liverpooli fännid ei hakka eriti jõuliselt olukorda ära kasutama inglaste ja sakslaste vaheliste ajalooliselt mitte kõige soojemate suhete võimendamiseks.

Superkarika finaalis näeme Lillekülas kaht väga tugevat Hispaania klubi. Jalgpallifännid oodanuks Tallinna muidugi Liverpooli, aga kui rahul te ise olete siia tulevate meeskondadega?

Loomulikult olnuks Klavani ja Liverpooli tulemine Tallinna asjaolude uskumatu kokkusattumine ja mõistagi oskasin sellest võimalusest algusest peale mõelda või isegi unistada. Oleme kasutanud ütlust, et sellisel juhul olnuks tegemist viietärniskaalal seitsme tärni üritusega, aga samal skaalal kuue tärni ürituseks jääb see ka nüüd. (Naerab.) Mäng UEFA Superkarikale jääb igal juhul selleks – Tallinnas tulevad väljakule Euroopa liiga ja meistrite liiga võitja ehk siis kaks eelmise hooaja UEFA sarjade edukamat klubi ning mõne nurga alt vaadates võib see olla glamuurseim jalgpallimäng, mis iial Eestis toimuda saab.

-------------------------

Kloppi prohvetlikud sõnad väravavahi kohta

Liverpooli peatreener, lõbusa jalgpalli maaletooja Jürgen Klopp andis enne meistrite liiga poolfinaalmänge The Guardianile intervjuu, kus märkis, et Liverpooli väravavaht on raske olla.

„Ma ei ole kindel, kes oli klubi viimane väravavaht, kellega kõik rahul olid. See pidi väga palju aega tagasi olema. Ja kui sa just pole Sami Hyypiä (Liverpooli legendaarne soomlasest kaitsja – toim), siis on siin ka su elu kaitsjana raske,“ rääkis Klopp, kes pärast finaali peabki tegelema finaalis kaks suurt eksimust teinud väravavahi Loris Kariusega.

Samas intervjuus räägib Klopp, et tahtis noorena väga arstiks saada. „Minu sees on aitamise sündroom. Ma tõesti hoolin inimestest ja tunnen end vastutavana vaat et kõige üle,“ avas end sakslane.

----------------------

Teisipäeval algab Superkarika piletiloos

15. augustil Tallinnas Lilleküla staadionil toimuvas UEFA Superkarika mängus kohtuvad meistrite liiga võitja Real Madrid ja Euroopa liiga võitja Atlético Madrid.

Piletimüük avatakse teisipäeval kell 13 UEFA kodulehel, kus kõigil huvilistel on võimalik oma ostusoov registreerida. Registreerimine kestab 26. juuni keskpäevani, registreerimisjärjekord ei ole oluline. Üks inimene saab taotleda kuni nelja piletit. Kui registreerimisperiood lõpeb, toimub kõigi soovijate vahel loos, misjärel võtab UEFA ühendust väljavalitud inimestega, kel avaneb võimalus pilet osta. Lisainfot leiab lehelt www.uefa.com/tickets.

Eelmisel aastal taheti UEFA Superkarika mängule osta rohkem kui 130 000 piletit, mis tähendab paratamatult, et paljud soovijad ei saa kahjuks pääset.