Jürgen Zopp.Foto: Stanislav Moshkov
Tennis
31. mai 2018, 18:49

Võidukas Jürgen Zopp Prantsusmaa lahtisest: see on mu elu parim turniir

Eesti parim meestennisist Jürgen Zopp (ATP 136.) jõudis täna Prantsusmaa lahtistel kolmandasse ringi, kui alistas 4:6, 4:6, 6:3, 6:4, 6:4 Ruben Bemelmansi (ATP 110.). Zopp nõustub, et alustas aeglaselt, ent konkreetset süüdlast selles pole.

Kohtumine algas 30aastase eestlase jaoks kurjakuulutavalt, sest matši esimeses geimis servis ta kaks topeltviga, mis aitasid Bemelmansil Zoppi pallingut murda. 

Eestlase hinnangul võib kahe esimese seti kaotust ajada nii Bemelmansi kvaliteedi kui tema enda kehva esituse kaela. "Esimese seti alguses aitasin teda liiga palju ning teises setis mängis ta veelgi paremini kui esimeses.

Olin kuidagi pehme, ei saanud palli õieti lendama ega suutnud talle oma löökidega haiget teha. Ka serv ei toiminud väga hästi," meenutab Zopp. Küsimuse peale, mis aeglase alguse tingis, vastas ta: "Vahest lihtsalt on nii."

Zopp on Pariisis pidanud kaks viiesetilist mängu, mis mõlemad on kestnud veidi üle kolme ja poole tunni. Mõistagi oleks lihtsam veeta väljakul kolm setti ja üks tund, kui Zoppi sõnul ei tundnud ta avaringi kohtumist Jack Socki vastu jalgades.

"Adrenaliin on viiendas setis nii üleval. Pigem võib [eelnev pikk] kohtumine mõjutada mängu algust, aga täna tundsin end füüsiliselt üsna normaalselt. Viiendas setis pole vahet, kui väsinud oled, see ei kajastu esituses," kostab Zopp.

Pärast matšpalli punktiks löömist näis Zopp heas mõttes šokeerituna. Ta tunnistab, et tänane võit oligi alguses ehmatav, kuid praegu see nii uskumatuna ei tundugi.

Esimest korda Suure slämmi turniiril kolmandasse ringi jõudnud valgepallur ütleb, et ta mängib praegu elu turniiri. Aga kas tänane oli ka elu parim võit? "Selleks jääb ikka esimese ringi võit," viitab Zopp Socki alistamisele.

Kolmandas ringis - kohtumine peetakse ilmselt ülehomme - kohtub Zopp 22aastase Maximilian Martereriga (ATP 70.). Mida oskab eestlane sakslase mängustiili kohta öelda? "Ta on vasakukäeline. Ega siin pole enam väga ekstravagantse stiiliga mängijaid, kõik üritavad jõulist tennist mängida ja dikteerida. Tal on hea serv ja eeskäsi," iseloomustab Zopp Martereri.