Anett Kontaveit. Foto: Reuters/Scanpix
Tennis
2. juuni 2018, 14:17

SUPER! Kontaveit seljatas pingelises lahingus maailma kaheksanda reketi (37)

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 24.) alistas Prantsusmaa lahtiste kolmandas ringis kahekordset Suure slämmi võitja Petra Kvitovat (WTA 8.) 7:6 (6); 7:6 (4) ning edenes 16 parema sekka. 

Esimene sett

Kontaveit jäi kohe matši alguses tagaajaja rolli, sest Kvitova kasutas avageimis ära esimese murdepalli ning asus 1:0 juhtima. Järgmises servigeimis suutis eestlanna oma pallingut hoida nulliga (1:2), kuid viiendas geimis oli murre taas lähedal. Kvitoval oli kasutada kaks murdepalli, kuid Kontaveit suutis hea esimese servi toel siiski tasaseisu välja võidelda ning kolmandal katsel ka geimi enda kasuks kallutada. (2:3).

Seejärel suutis eestlanna aga avaseti viigistada. Kvitova topeltviga andis Kontaveidile kaks murdepalli, millest ta teise ka ära kasutas (3:3). Kaks geimi hiljem sai Kontaveit minna servima juba setivõidule, sest Kvitova järjekordne topeltviga andis eestlannale murdepalli, mis tšehhitari lihtvea abiga ka ära realiseeriti. (5:3)

Oma servil läks Kontaveit riskima, kuid tegi 30:15 seisul kaks topeltviga järjest, ega suutnud avasetti enda kasuks kallutada. Seejärel servima läinud Kvitova ei loovutanud selg vastu seina olukorras eestlannale aga punktigi (5:5). 

Otsustavatel hetkedel näitasid mõlemad tennisistid kindlat mängu ning avaseti võitja selgitati kiires lõppmängus, kus edu saatis Kontaveiti. Eestlanna peab sealjuures tänama veidi õnne, sest seisul 4:4 tegi just tema esimesena topeltvea, kuid Kvitova vastas enda poolt samaga, ega kasutanud kiires lõppmängus võimalust ära. 

Teine sett

Teine sett algas rahulikumalt ning mõlemad suutsid esiti oma pallingut hoida. Esimest tasaseisu (järjest kaheksat!) nähti alles viiendas geimis, kus Kontaveidil oli kasutada ka neli murdepall, kuid murre jäi siis veel sündimata (2:3).

Ka järgmine geim (Kontaveidi pallingul) kujunes maratonlahinguks, kus nähti viit tasamängu. Seekord oli Kvitoval kasutada kolm murdepalli, millest viimase ta ka ära kasutas ning murdega ette pääses (4:2). 

Taha jäänud Kontaveit näitas seejärel aga suurepäraseid tõrjeid ning murdis tšehhitari pallingu kohe vastu. (3:4). Sarnased tõrjed jätkusid ka Kvitova järgmises servigeimis ning 5:4 ette pääsenud Kontaveit asus seejärel servima matši võidu peale. 

Oma servil oli eestlannal kasutada küll kaks matšpalli, kuid tšehhitar suutis raskest olukorras välja tulla ning seisu 5:5 viigistada. Järgnenud geimis jäi Kvitova aga oma pallingul 0:30 taha ning tegi seejärel veel topeltvea. Kolme murdepalli omanud Kontaveit pääses seejärel taas murdega peale (6:5). 

Otsustavat servigeimi alustas eestlanna küll serviässaga, kuid kaotas seejärel neli punkti järjest ning teise seti saatus otsustati samamoodi kiires lõppmängus. 

Kiires lõppmängus kaotas eestlanna küll esimesena servi. Seejärel murdis ta kahel korral Kvitova pallingu (topeltvea abiga), kuid enda lihtviga ei lubanud minimurdega ette minna. Seejärel kaotas Kvitova aga kaks pallingut järjest ning Kontaveit võitis kiire lõppmängu 7:4 ning mängu 7:6 (6); 7:6 (4). 

Prantsusmaa lahtiste neljandas ringi tuleb talle vastu mullune US Openi võitja Sloane Stephensi (WTA 10.), kes oli kolmandas ringis 4:6, 6:1, 8:6 parem Camila Giorgist (WTA 57.).

STATISTIKA