Gheorghe Cretu. Foto: Stanislav Moškov
Võrkpall
2. juuni 2018, 13:20

Cretu Belgia täiendustest: Deroo on nii kõrge tasemega mängija, et mingid punktid toob igal juhul ära (2)

Eesti võrkpallikoondis jätkab pühapäeval jahti Euroopa Kuldliiga finaalturniiri kohtale. Rahvusmeeskond läheb võõrsil vastamisi Belgiaga. Kell 18.30 algavast meeste mängust näeb otsepilti Kanal12 vahendusel.

Meeste esimene kohtumine Belgiaga lõppes Eesti 3:1 võiduga, ent võrreldes selle matšiga on belglaste read täienenud kolme mehega, eesotsas rünnakuliidri Sam Derooga. Samuti on juures sidemängija Stijn D´Hulst ja libero Jelle Ribbens, mis tähendab, et viimati sel kohal tegutsenud nurgaründaja Francois Lecat saab oma tavapärasel positsioonil mängida.

Peatreener Gheorghe Crețu ootab oma hoolealustelt keskendunud tegutsemist. „Mõlemad meeskonnad on kõrgelt motiveeritud, et finaalturniirile pääseda. Seekord on meil vastas teistsugune Belgia, kui eelmises mängus, sest lisandunud on kolm uut meest. Samas oleme nendega ka varem täiskoosseisus mänginud ja see pole meie jaoks midagi uut. Kindlasti tuleb võimsate emotsioonidega kohtumine ja võidab see, kes suudab oma potentsiaali ära kasutada ja olulistel hetkedel rahulikuks jääda,“ vaatas peatreener kohtumisele ette.

„Eelmisel suvel MM-valiksarjas me ei püüdnudki Derood täielikult pidurdada, sest ta on nii kõrge tasemega mängija, et toob mingid punktid igal juhul ära. Püüdsime pigem talle mitte liiga palju tegutsemisruumi anda. Deroo võib olla mitu geimi nähtamatu, ent otsustaval hetkel toob ikka kastanid tulest. Teda tuleb jälgida, ent kogu tähelepanu ei saa tema peale minna. Samal ajal on ka meil selliseid mehi, kes suudavad mängu saatuse otsustada,“ analüüsis Crețu.

Eesti koondise koosseis mänguks Belgiaga: Kert Toobal, Markkus Keel, Renee Teppan, Oliver Venno, Henri Treial, Mart Naaber, Andri Aganits, Timo Tammemaa, Karli Allik, Robert Täht, Kristo Kollo, Rauno Tamme, Rait Rikberg, Albert Hurt.

Eesti juhib Kuldliiga A-alagruppi täisedu 12 punktiga, Belgial on teisena 8 ja Slovakkial 4 punkti. Rootsil on punktiarve avamata.

Alagrupis mängitakse kõigiga läbi kodus-võõrsil süsteemis, seejärel toimub Final Four turniir, kust pääseb kaks paremat meeskonda üleminekumängudele, et võidelda ühe koha eest uue nimega Maailmaliigasse: FIVB Volleyball Nations League´i.