Anett Kontaveit. Foto: Reuters/Scanpix
Tennis
2. juuni 2018, 16:21

Kontaveit oma imelisest minekust: aasta alguses ei oleks osanud seda ennustada

Eesti tennise esireket Anett Kontaveit (WTA 24.) edenes täna karjääri jooksul kolmandat korda Suure slämmi turniiril 16 parema sekka, kui alistas kolmandas ringis maailma kaheksanda reketi Petra Kvitova 7:6 (6), 7:6 (4).  

"Tänane mäng oli väga tasavägine ja raske. Kohtumine tuli minu kasuks hästi napilt ja olen võiduga ülirahul. Võitlus oli täna kõva," sõnas Kontaveit pärast mängu Õhtulehele.

Teises setis oli Kontaveidil võimalus seisult 6:5 matš oma kasuks pöörata, kuid paraku ei suutnud ta oma servil kaht matšpalli ära kasutada. Eestlanna ise tunnistas pärast mängu, et vastane sundis teda lihtsalt tavapärasest rohkem riskima. 

"Tema hästi agressiivsed tõrjed sundisid teist servi lööma tunduvad kõvemini, kui mulle tavaliselt meeldib või kuidas oleks mugav. Kõik topeltvead ja eksimused tulidki sellest, et ta sundis mind rohkem riskeerima," leidis eestlanna. 

Oma karjääri jooksul kolmandat korda Suure slämmi turniiril neljandasse ringi jõudnud Kontaveit ei soovinud tänast saavutust varasematega siiski võrrelda. "Kõik slämmid on erinevad. US Open ja Austraalia olid samamoodi omamoodi kogemused. Praegu olen kindlasti natukene kogenum kui eelmistel kordadel," sõnas ta. 

Tänane võit tähendab, et eestlanna on viimase kuu aja jooksul alistanud koguni neli maailma esikümne mängijat - kaks korda Venus Williamsi, korra Caroline Wozniackit ning korra Petra Kvitovat. Kui üllatav selline edu tema enda jaoks on?

"Aasta alguses ei oleks osanud seda ennustada," tunnistas Kontaveit. "Eelmine aasta oli minu jaoks läbimurde aasta, kus kõik läks hästi. Pärast sellist aastat on järgmine tavaliselt alati raskem. Eks aasta alguses pärast Austraalia lahtiste neljandat ringi oli ka keeruline ja pingeline, aga mingil hetkel suutsin selle enda jaoks ringi pöörata. Ei oodanud enam endalt midagi ning suutsin seepärast mänge rohkem nautida ja enda kasuks kallutada."

Mida teab eestlanna oma järgmise ringi vastasest, kelleks on mullune US Openi võitja Sloane Stephens (WTA 10.)? "Eks mingil määral ikka tean, kuidas ta mängib ning mis tema stiil on. Aga olen seda kõike ainult näinud. See, kuidas kõik väljakul välja hakkab nägema, kui meie kaks agressiivset stiili kokku lähevad, on hoopis midagi muud," sõnas ta lõpetuseks.