Moment Ain Laiveriki ja Andri Õuna avariist.Foto: Kuvatõmmis videost
Auto-Moto uudised
3. juuni 2018, 09:23

VIDEOD | Jõhker avarii ja leegid kapoti all ehk rallikrossi Eesti meistrivõistlustel juhtus asju (1)

Eile toimus Rakvere lähistel Kehala rallikrossirajal Eesti meistrivõistluste kolmas etapp. Võistluspäev oli igas mõttes karm, sest kiire rada ja kuum ilm tegid võistlustel omajagu hävitustööd.

Lisaks omavahelistele nügimistele oli mitmetel sõitjatel oma võimsate masinate taltsutamisega tõsiseid probleeme ning finišijoone ületamise asemel lõpetati võistluspäev hoopis betoonpiirdes või raja kõrval kraavis. 

47 osalejat panid jõuvahekordi paika neljas võistlusklassis, millest kahel olid juures ka juuniorklassid.

Juhtum 1: Supercar klassi finaali viimane ring lõppes väga jõhkra kokkupõrkega. Ain Laiverik ja Andri Õun lasid hüppel küljed kokku, mille tulemusena kaotas Laiverik õhus juhitavuse ning rullus mitu ringi üle katuse ja auto nina, põrgates kokku ka betoonpiirdega. Kuna kohtunike otsusena jäi Õun õnnetuse põhjustamises süüdi, sai Laiverik etapi tulemusena kolmanda, Õun aga neljanda koha. Sõitjatega on õnneks kõik korras, mis näitab taaskord ilmekalt, kui võimas on nii autode kui sõitjate turvavarustus.

 

Juhtum 2: Eilne päev Kehalas oli täis robustet kontakti. Taas vääratas ühe krosskardisõitja käsi, mille tulemusena sõidab auto otse betoonblokki. Sõitjal õnneks raskeid vigastusi ei ole, ent ta viidi täiendavasse kontrolli.

 

Juhtum 3: Kehala rada ja ülimalt kuum ilm panevad pilootide oskused tõsiselt proovile. Krosskartidel läheb stardikurvis trügimiseks ning Toomas Sepp kaotab kaassõitja ratast tabades oma sõiduki üle kontrolli - tulemuseks seni suurim krosskardiga tehtud õhulend Eestis. Sõitjaga on kõik korras.

 

Juhtum 4: Junior1600 sõitja Robin Altosaar ületab poolfinaalis finišijoone ning seejärel tuleb autost kiirelt sääred teha, sest hetk hiljem lööb mootori alt välja korraliku leegi. Robiniga on kõik korras.

 
Juhtum 5: Super1600 klassi teise eelsõidu kõige kiirem start muutus hetkega kõige aeglasemaks stardiks, kui Georg Orr, Janno Õis ja Tõnu Peek stardikurvis hetkeks aja maha võtavad ja väikese koosoleku peavad. Andre Kurg ja juunior Marko Muru lähevad seepeale mõneks ajaks oma teed.

 

Tulemused

Supercar klassi esikolmik:

  1. Raini Roomets (Škoda Fabia)
  2. Ameriico Jõffert (Subaru Impreza)
  3. Ain Laiverik (Mitsubishi Lancer Evo)

Super1600 klassi esikolmik:

  1. Andre Kurg (Škoda Fabia)
  2. Janno Õis (Honda Civic)
  3. Arnis Odinš (Lada Samara)

Junior1600 klassi esikolmik:

  1. Marko Andreas Muru (Honda Civic)
  2. Martin Juga (Lada Samara)
  3. Armin Marlon Mängel (Volkswagen Golf)

Touringcar klassi esikolmik:

  1. Margo Soomets (Ford Fiesta)
  2. Silver Viilas (BMW 318)
  3. Kalmer Vaht (Lada 2101)

Crosskart Xtreme klassi esikolmik:

  1. Eero Nõgene
  2. Ruve Veski
  3. Alar Palla

Crosskart Xtreme Junior klassi järjestus:

  1. Joosep Ralf Nõgene
  2. Sander Sepp

Rallikrossi Eesti meistrivõistluste neljas etapp toimub 7. juulil Võrumaal Misso rallikrossirajal.