Säärast vaatepilti paljud Hollandi kõrgliigaklubid ja tippjalgpallurid näha ei soovi.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
3. juuni 2018, 10:59

HÜVASTI, KUNSTMURU! Hollandi kõrgliiga keelab oma jalgpalli arvatava vähikäigu põhjustaja

Hollandi kõrgliigaklubide juhid on jõudnud põhimõttelisele kokkuleppele keelata hooajast 2020-21 ära kunstmuruväljakud, teatab kohalik väljaanne De Telegraaf.

Teema tõstatus juba möödunud kevadel, kui 12 meistrisarjaklubi kaptenid pöördusid kohaliku alaliidu ja kõrgliiga bosside poole palvega keelata eliitsarjas kunstmuruväljakutel mängimine. Lõppenud hooajal mängis tehiskattel kuus klubi 18st.

"Olen täiesti veendunud, et Hollandi jalgpalli tase langeb kunstmuru tõttu," lausus endine Liverpooli mees Dirk Kuyt. Temaga nõustujaid olla palju.

Siinkohal tasub märkida, et 2010. aasta MMi finaalis mänginud Holland ei kvalifitseerunud tänavusele MMile ega ka kahe aasta tagusele EMile.

Mängijad on veendunud, et muru ja kunstmuru vahel pendeldamine põhjustab neile rohkem vigastusi ja pikendab taastumisaega.

"Jalgpall kunstmurul on täiesti teine mäng," lisas endine Hollandi koondise poolkaitsja Mark van Bommel. "Palli liikumiskiirus, taklamised (tackles)... tehniliselt erineb see paljuski muruvutist. Lisaks on märkimisväärne, et ükski juhtiv jalgpalliriik pole sellist kunstmuruusku nagu Holland."

Lõplik otsus selgub järgmisel nädalal.