Eestil täna Belgia vastu rohtu polnud. Foto: Martin Ahven
Võrkpall
3. juuni 2018, 19:54

Esimene kaotus: Eesti võrkpallikoondis jäi EMi neljandale meeskonnale kindlalt alla (1)

Euroopa Kuldliiga alagrupimängus jäi Eesti võrkpallikoondis võõral väljakul 0:3 (27:29, 19:25, 19:25) alla viimase EMi neljandana lõpetanud Belgiale. 

Kui kodusaalis õnnestus eestlastel Belgia üsna kindlalt alistada, siis võõrsil panid vastased oma paremuse maksma. Tõsi, võõrustajatel oli tänaseks lahinguks kolm lisameest, eesotsas rünnakuliidri Sam Derooga.

Meie mehed said hästi minema ning pääseti mõne punktiga juhtima. Vähehaaval said belglased mängu sisse. 17:19 kaotusseisust sai koduperemeeste 20:19 edu. Pikaks veninud geimilõpus olid võõrustajad kindlamad ning panid oma paremuse 29:27 maksma. 

Belglased said sealt indu juurde ning pääsesid kiiresti 5:1 ja 7:2 ette. Oluliselt suuremaks vahe ei kärisenud, kuid Eestil ei õnnestunud kuidagi vastast kätte saada. Nõnda kallutaski kodumeeskond geimi kindlalt 25:19 enda poole. 

Otsustavaks vaatuseks saatis peatreener Gheorghe Cretu väljakule varumängijaid. Mehed võitlesid, kuid suurt murrangut mängu ei tulnud. Belgia näitas lõpuni välja kindlust, võttes 25:19 paremusega oma. 

Märkimist väärib ka tõik, et täna tähistab oma 39. sünnipäeva sidemängija Kert Toobal. Täna jagas ta mänguaega endast 16 aastat noorema Markkus Keelega. 

Suures plaanis midagi hullu lahti pole. Selleks, et Eesti pääseks finaalturniirile, tuleb kolmapäeval Rakveres Slovakkia 3:0 või 3:1 alistada. Kui me peaksime slovakkidele kaotama, piisaks ka sellest kui Belgia viimases mängus Rootsile alla jääks.