Kristo GaletaFoto: Aldo Luud
Kergejõustik
4. juuni 2018, 00:06

Kristo Galetas pulbitseb Eesti kuulitõukerekord

Gustav Sule mälestusvõistlustel püstitas Kristo Galeta meeste kuulitõukes isikliku rekordi 19.87, EMi normist jäi tal puudu üksnes kolm sentimeetrit.

Viiendal katsel lennutas Galeta seitsmekilose raudmuna 21 meetri kanti, paraku ei jäänud ta ringi püsima. „Mõõtsime tõuke ära – 20.98 –, see olnuks korralik tulemus,“ rääkis 35aastane sportlane pärast etteastet. „Esimest korda tundsin, et saan jõu kuuli sisse. Ülejäänud tõuked tegin kergelt.“

Galeta paremuselt teise katse pikkus oli 19.75. Visale spordimehele on edu toonud pöördega tõukamine. „Uue tehnikaga kohanemine nõudis ühe aasta,“ lausus ta siiralt. „Möödunud suvel olin liiga rabe.“

Galeta sõnul on palju abi olnud Suurbritannia asjatundja Shaun Pickeringi juhtnööridest. „Kevadel harjutasin ühe kuu USAs, enne laagrit ei olnud mu seis eriti hea,“ avaldas 35aastane atleet.

EMi normi 19.90 täitmine peaks nüüd olema vormistamise küsimus. Ühtlasi on lootust, et Galeta alistab ka 1979. aastast Heino Sillale kuuluva Eesti rekordi 20.53. „Tuleb häid võistlusi otsida ja EMi norm kiiresti ära tõugata,“ rääkis ta.

Video üleastutud katsest: