Anett Kontaveit. Foto: CHRISTOPHE SIMON
Tennis
4. juuni 2018, 15:00

Anett Kontaveit leidis juba uue treeneri! (50)

Anett Kontaveit võitis Glenn Schaapi käe all treenides eelmisel aastal tema kodumaal Hollandis karjääri esimese WTA turniiri ja jõudis ühtekokku neljal erineva tasemega turniiril finaali (3 WTA, 1 ITF). Maailma edetabelis jõudis Kontaveit 100 parema naise hulgast 25 sekka. Kuid nüüd on koostöö lõppenud. 

Schaap on väga tugev tennisetreener, kelle abil arenes Kontaveit edasi kõikide tennisemängu tehniliste ja taktikaliste elementide osas.

„Glenniga koostöö jooksul sain ma kindlasti paremasse füüsilisse vormi. Ta õpetas mind mängus paremini oma löögiarsenali kasutama ja eelkõige tegi minuga väga palju rasket ja rutiinset tööd. Ma õppisin temaga koostöö ajal enda mängu paremini tundma ja usaldama,“ kommenteeris Kontaveit kodulehe vahendusel. 

Selleks, et praegusest seisust tipu suunas edasi liikuda, on vaja värskeid ideid ja uusi kogemusi, mille abil Kontaveidi mängu veelgi parandada, seetõttu otsustas ta koostöö Schaapiga lõpetada.

Kontaveit soovib Schaapile edu edaspidiseks ja palju õnne tema perele peatselt sündiva lapse puhul.

Uus juhendaja on eestlannal juba olemas, selleks saab kogenud inglane Nigel Sears, kellega alustatakse poolte kokkuleppel kolmekuulise katseajaga tööd juba käesoleval nädalal Hollandis.

61aastane Sears, kes oli ka ise profitennisist, on juhendanud maailmas esikümnesse kuulunud mängijaid: Amanda Coetzer (parim edetabelikoht 3.), Barbara Schett (7.), Daniela Hantuchova (5.), Maria Kirilenko (9.), Ana Ivanovic (1.), Jekaterina Makarova (8.). Viimati juhendaski Sears Makarovat, kellega tehti koostööd kuni mulluse US Openi lõpuni.