Andres Toobal. Foto: Robin Roots
Võrkpall
4. juuni 2018, 17:03

ÜKS KÄIK VÄHEM! Andres Toobal läheb vollesaalist operatsioonilauale (1)

Võrgufännid on kindlasti tähele pannud, et pärast esimest Kuldliiga mängu pole peatreener Gheorghe Cretu enam oma plaanidesse kaasanud koondise kapteni Kert Toobali nooremat venda Andrest. 

Mängudes Belgia ning Rootsi vastu on sidemängijatena tegutsenud Kert Toobal ning 22aastane Markkus Keel. Tänavu Slovakkias VK Prievidzaga nii meistriks kui ka karikavõitjaks tulnud Andres Toobali jaoks on Kuldliiga mängud selleks puhuks mängitud, kuid seda mitte omal soovil. 

"See tsükkel tuli mul pooleli jätta," sõnas Toobal, kellele teeb doktor Madis Rahu homme artroskoopilise lõikuse, ning kes on pärast seda vähemalt kaks nädalat karkudel. 

Põlvehäda sai sidemängija sõnul alguse juba klubihooaja lõpus, kui ta Prievidzaga finaalseeriat mängis. "Siis hakkas valutama ja sai tehtud väike uuring. Alguses soovitati lihtsalt puhata ning klubi uskus, et saab kiiresti korda. Eestisse tulles võttis Madis Rahu mind kiiresti jutule ning tema arvamus oli, et kui häda ignoreerida, võib kokkuvõttes vigastusega pikemalt minna."

Esiti tehti Toobalile kolm plasmasüsti ning seejärel mängis ta ka Kuldliiga esimeses mängus Slovakkia vastu, kuid pärast seda läks põlv hullemaks. "Seejärel sai tehtud uus uuring ning selgus, et midagi paremaks pole läinud ning tuleb teha väike lõikus."

Seega peab Toobal Eesti koondise edasisi mänge pidanud jälgima televiisori vahendusel, kuid augustis loodab ta taas meeskonda aidata. Kui tervis vähegi lubab. "Siis saan hakata Mirko Fasiniga (koondise üldkehalise ettevalmistuse treener - toim) taastusharjutusi tegema ning eks siis paistab, mis seisus jalg siis täpselt on."

Küll oli mees optimistlik, et põlveprobleem uueks hooajaks klubiotsinguid ei sega. "Praegu pole kellegagi läbirääkimisi pooleli. Kui keegi uksele koputama tuleb, eks ole näha, kas (vigastus) mõjutab. Augustiks olen ilmselt ikka selles seisus, et saaksin täiega peale minna," jäi Toobal optimistlikuks. 

Lisaks Kert Toobalile ning Markkus Keelele on Euroopa Kuldliiga mängudeks registreeritud ka 21aastane Robert Viiber.