Loris Karius pärast Meistrite liiga finaali.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
5. juuni 2018, 09:15

Kariuse kurikuulsad apsakad Meistrite liiga finaalis tulid peapõrutusest? (13)

USAs Massachusettsi haiglas uuringutel käinud Liverpooli jalgpallimeeskonna väravavaht Loris Karius oli 26. mail peetud Meistrite liiga finaalis saanud peapõrutuse ja sellest võisid olla tingitud tema jämedad apsakad, teatas haigla.

Kariust uurinud doktorite Ross Zafonte ja Lenore Hergeti allkirjaga dokumendis seisab, et hoolikalt vaadati läbi ka mänguvideo ja jälgiti Kariuse kontaktijärgseid sümptomeid (jutt käib olukorrast, kus Madridi Reali mängija Sergio Ramose küünarnukk tabas Kariuse pead - toim). Nende ja 31. mail haiglas tehtud uuringute tagajärjel nenditi, et Karius sai mängu ajal peapõrutuse.

"Selle tagajärjel sai ilmselt kahjustada Kariuse visuaalne ruumitaju. Esines selle täiendavaid tundemärke. On võimalik, et see kahjustus avaldas esitusele mõju. Lisaks märgime, et Mr Karius paraneb jõudsalt ning eeldame, et ta terveneb täielikult," seisab haigla avalduses.

Ramose küünarnukk tabas Kariuse pead teise poolaja alguses seisul 0:0 (muuseas, esimesel poolajal elimineeris Ramos judovõttega mängust Liverpooli ründaja Mohamed Salah'). Veidi hiljem tegi väravavaht jämeda vea, kui püüdis palli käega mängu panna ega märganud lähenenud Reali ründajat Karim Benzemad, kes sirutas jala vahele, sellest põrkus pall väravasse ja nõnda avati ses mängus skoor. Lõpu eel, seisul 1:2 lasi Karius käte vahelt läbi Gareth Bale'i kauglöögi ja Liverpool kaotas lõpuks 1:3. Karius käis pärast mängu fännide ees vabandamas.

Vaata videost olukorda, kus Karius vigastada sai!