Foto: TASS/Scanpix
Jalgpalli MM
5. juuni 2018, 15:54

Seda venelased oskavad: MMi avamängu pall tuleb sõna otseses mõttes kosmosest! (4)

Jalgpalli MMi ametlik pall käis rahvusvahelise ekipaažiga kosmoses ning kosmonaut Anton Škaplerovi sõnul kasutatakse seda 14. juunil Lužniki staadionil MMi avalöögiks.

Pallile löödi rahvusvahelises kosmosejaamas tempel, kosmonaudid kirjutasid sellele oma autogrammi ning kogu see pidulik sündmus võeti ka videosse. "Asetasime palli nõnda, et selle saaks eemaldunud aparaadist kohe kätte. Kohe pärast maandumist pall evakueeriti ja toimetati FIFA esindajate kätte," rääkis kosmosest üleeile naasnud Škaplerov agentuurile RIA Novosti.

MMi pall saadeti kosmosesse 21. märtsil ja see viibis seal 75 päeva. Škaplerov lisas: "Mängisime ka kosmosejaamas jalgpalli. Loomulikult ei löönud me tugevalt, mis võinuks jaama lõhkuda. Kuid oli väga huvitav, keha käitub ja pall lendab kaaluta olekus hoopis teisiti.

Üks puude - ja kõik, pall lendab kaugele, ei võta hoogu maha, võinuks nõnda lennata läbi terve jaama. Seetõttu tegime jaama erinevate osade läbipääsude luukidest mõttelised väravad. Püüdsime mängida nagu professionaalid ja loodan, et meie koondis ei mängi Maal kehvemini."