Janar Taltsi ja Tanel Soku jätkamine Tartus on üsna kaheldav. Kindlasti ei näe tiimis leedulast Vytenis Cižauskast. Foto: Aldo Luud
Korvpall
5. juuni 2018, 18:23

Tartu Ülikooli korvpallijuht: oleme arvestanud, et võime Taltsist, Kitsingust, Sokust ja Venest ilma jääda (6)

TÜ ASK korvpallijuht Priit Kaasik tõdes, et Tartu Ülikooli korvpallimeeskonna suurest mängust taandumine oli paratamatu ning sobivat alternatiivi polnud. 

"Täna öeldi see välja. Faktid, mis sinna poole viisid, olid juba mõnda aega üleval. Elukutselise korvpalli edendamine lihtsalt käib üle jõu," selgitas Kaasik Õhtulehele tagamaid. "Eelkõige sai otsustavaks finantsiline külg, aga mängijate olemasolu ja uute meeste vähene pealekasv selle kokkuvõttes tingis."

Lõppkokkuvõttes tuli ulatuslik otsus üsna kerge südamega. "Kui olnuks paremaid alternatiive, siis oleksime mõne nendest ka kasutusse võtnud. Rahaline miinus on olnud kaunis suur," arutles Kaasik.

Mis saab nendest meeskonna liikmetest, kellel on kehtiv leping? "Need asjad räägitakse läbi. Aga siiani pole veel kellegagi räägitud. Otsus on alles väga värske. Enne seda ei saanud midagi arutada," vastas Kaasik. Janar Taltsil on lepingust järel üks, peatreener Priit Venel kaks aastat.

"Läheb raskeks," tunnistas korvpallijuht, et läinud hooaja tegijate Taltsi, Tanel Soku, Kristjan Kitsingu ja peatreener Vene jätkamine on vähetõenäoline. "Eks nad peavad ise ka mõtlema, mida tahavad. Paratamatult peab arvestama, et võime neist ilma jääda." 

Mida see kõik Tartu korvpallisõbrale tähendab? "See, et me enam varasemal tasemel ei konkureeri, on täiesti selge. Aga teisest küljest tuleb nüüd tööd teha ja vaeva näha, et tagasi üles trügida. Võistkonnal peaks olema Tartu ja Tartu Ülikooli nägu," vaatas Kaasik tulevikku. 

Tuleva hooaja eelarve jääb ilmselt 200-300 tuhande euro ringi. Suures plaanis on eesmärk oma mängijate kasvatamine, aga kui ülikooli asub õppima mõni korraliku tasemega välismaalane, on ka temal tiimis koht olemas. Just nagu TTÜ korvpallimeeskond on toimetanud.