Jaak Karp elab meeskonnale alati ennastunustavalt kaasa.Foto: Martin Ahven
Korvpall
6. juuni 2018, 18:54

Jaak Karp: Rapla püüab eelarvet suurendada (4)

Kui Tartu Ülikooli spordiklubi teatas eile, et lõpetab professionaalse  korvpallimeeskonna pidamise ja jätkab amatööritasemel, siis viimastel aastatel tartlastega maid jaganud Raplas säärast meeleolu pole.

"Tahaks ikka järjest paremini teha. Edasi, mitte tagasi," andis Rapla Avis Utilitase vedaja Jaak Karp mõista, et töötab eelarve suurendamise nimel. Midagi konkreetset pole praegu veel öelda, sest ta tõmbab alles eelmise hooaja otsi kokku.

"Alles laupäeval lõpetasime eelmise hooaja, kus tänasime ka sponsoreid. Loomulikult oleme järgmisest hooajast põgusalt rääkinud, kuid konkreetsemad jutud tulevad siis, kui eelmise hooaja otsad on koos. Samamoodi pole veel jõudnud maha istuda [peatreener] Aivar Kuusmaaga," rääkis Karp.

Lisaks on veel üks "aga", mille taga järgmise hooaja ettevalmistused seisavad. Meistriliiga meeskonna omanik Rapla Korvpallikool peab maksuametiga stipendiumide-palkade teemal kohtuvaidlust, halduskohtus saadi aasta tagasi võit ning neil päevil on oodata ringkonnakohtu otsust. Enne selle saamist pole mõtet uue hooaja eelarvet koostama hakata.

Lõpetuseks üks võrdlus: kui Tartu Ülikooli meeskonna viimase hooaja eelarves oli nende enda eilse teabe kohaselt 650 000 eurot avalikust ja 150 000 erasektorist, siis Rapla meeskond saab linnalt 25 000 eurot (eelarvest alla 10%), natuke ka omavalitsuste liidult ning ülejäänu erasektorist.