Renee Teppan võib rõõmustada. Eesti jõudis finaalturniirile. Foto: Martin Ahven
Võrkpall
6. juuni 2018, 21:15

SUPER! Eesti võrkpallikoondis sõidab Tšehhi Kuldliiga finaalturniirile

Eesti võrkpallikoondis lunastas kodusaalis 3:0 (25:14; 25:15; 25:20) võiduga Slovakkia üle pileti Euroopa Kuldliiga finaalturniirile. 

Esimene geim

Avageimis jagus võrdset mängu seisuni 10:11, kuni Eesti noppis neli punkti järjest (14:11) ning vastaste peatreener oli sunnitud mõtlemisaja võtma. Pärast time-out'i tuli Slovakkiale küll punkt juurde, kuis seejärel algas Toobali planeeriv serviseeria, millega purjetati 15:12 seisult koguni 23:12 peale. 

Kui eelmises mängus Belgia vastu ei saanud sinilõvid terve kohtumise peale ühtegi blokipunkti, siis kodusaalis oli meil avageimiga koos juba kuus. Sulustamispunkte tõid Timo Tammemaa (3), Kert Toobal, Andri Aganits ja Robert Täht.

Teine geim

Kohe geimi alguses koges slovakk Matej Patak Tähe raevu, kui eestlase tagantliini rünnak talle maapõrkest näkku lendas. Kui avageimis hoolitses meie ainsa serviässa eest Toobal, siis teises geimis tegi Teppan taganurka lennanud pallingupunktiga seisuks 8:5.

Vahetult pärast seda võttis Slovakkia peatreener Andrej Kravarik taas mõtlemisaja, kuid abi ei miskit. Tähe ja Tammemaa blokid sulgesid vastaste käigud ning Eesti pääses ette 13:8.

Teistkorda astus Teppan servijoonele seisult 18:13 ning ka siis oli esimese pallingu tulemiks kohe äss. Meie diagonaal lõpetas pallimise alles seisul 23:14, mil teine geim oli juba otsustatud.

Kolmas geim

Kolmandas geimis avas meie serviässade saldo Kristo Kollo, kes meile 2:0 algedu andis. Seisul 5:4 hakkas aga Eesti rong jälle tuure koguma ning mõned hetked (ja Slovakkia mõtlemisaeg) hiljem seisis Tablool sinilõvide 14:6 eduseis.

Pärast seda hakkasid vastased hambaid näitama ning nad jõudsid isegi kahe punkti kaugusele (19:17), kuid geimi lõpus näitasid sinilõvid kindlat kätt (sealhulgas Teppani järjekordne serviäss!). Geimi, mängu ja ühtlasi alagrupiturniiri lõpetas Timo Tammemaa blokipunkt. 

Tuleval kolmapäeval ning neljapäeval Tšehhis toimuvast finaalturniirist, võtavad lisaks Eestile ja võõrustajatele osa veel B-grupi võitja Türgi ning C-grupi parim Portugal (ilmselt, kuigi Soome võib veel kaarte segada). Neliku kaks paremat meeskonda pääsevad edasi üleminekumängudele, et võidelda ühe koha eest uue nimega Maailmaliigas: FIVB Volleyball Nations League´is.