Ott Tänak jagas Sardiinia ralli eel fännidele autogramme.Foto: Kaarel Täll
WRC
6. juuni 2018, 21:21

ÕL SARDIINIAS | Tänak: loogiliselt peale vaadates on ilmselgelt punkte vaja

Rallisõitja Ott Tänak nimetas mõne aja eest Sardiinia MM-etappi võtmeralliks. Täna kinnitas ta Eesti ajakirjanikele, et Itaaliale kuuluvalt saarelt on kindlasti korralikku punktilisa vaja, muidu läheb tiitli jahtimine vägagi keeruliseks.

"Loogiliselt peale vaadates on ilmselgelt punkte vaja. Ega midagi teha ei ole," sõnas ta. MM-sarja juhib kuue etapi järel Hyundai mees Thierry Neuville, kel koos juba 119 punkti. Järgnevad Sebastien Ogier 100 ja Tänak 72 punktiga.

"Lõpuks ei ole me võimelised rohkem tegema, kui oleme võimelised tegema. Lähme ja võtame olukorrast maksimaalse, mis meile antakse. Ilmselgelt tuleb anda endast kõik, mis võimalik, samas tuleb mängida tarka mängu," arutles Tänak.

Ott Tänak (valges). Foto: Kaarel Täll

Avapäeval lähevad Tänak ja Martin Järveoja rajale WRC-sarja meestest kolmandana, mis tähendab, et kuiva ilma puhul hakatakse konkurentidele teed puhtaks lükkama, ise sekundeid kaotades. Olukorra muudaks vastupidiseks vihm, mis annaks eelise hoopis eessõitjatele.

"Hetkel tundub, et ralli ajal vihma ei tule. Ööl vastu tänast sadas veidi, aga rajal küll näha polnud, et viimase aasta jooksul oleks sadanud," ütles saarlane. "Loodame, et homme tuleb rohkem vihma, mis mingi jälje ka jätab."