Kert Toobal. Foto: Martin Ahven
Võrkpall
6. juuni 2018, 22:12

Kapten Kert Toobal: täna olid kõik näitajad punases (1)

Eesti võrkpallikoondis alistas Euroopa Kuldliiga viimases alagrupimängus Slovakkia 3:0 ning kindlustas koha tuleval nädalal toimuvale finaalturniirile. 

Koondise kapteni Kert Toobali hinnangul polnud tänane mäng oma selg-vastu-seina olukorra pärast (kaotuse korral oleks Eesti finaalturniirilt välja jäänud - toim) keerulisem kui teised. 

"Iga mäng on suur mäng. Esimene mäng Slovakkias oli sama raske, sest siis oli neil millegi eest võidelda. Täna polnud neil midagi mängus ja said pingevabalt peale tulla," leidis sidemängija. 

Ometi lõid ka vanameistril üles hetkel emotsioonid välja. Kolmandas geimis tõi kapten seisult 14:7 kaitses üles raske palli, mille Kristo Kollo hiljem lihtsalt võrku lõi. Ägestunud Toobalit läks koheselt rahustama Renee Teppan ning mõni sekund hiljem lõi sidemängija palli (vaikselt) jalaga väljakult minema. 

„Olen karjääri jooksul aru saanud, mida sellised punktid tähendavad. Noored veel õpivad, aga süütutest olukordadest ei tohi punkte käest lasta, vahet pole, mis seis on," selgitas Toobal. Tõsi ta oli, sest kuigi tol hetkel muutus seis 14:8 peale, tulid slovakid kolmandas geimis veel 17:19 peale. Õnneks suutsid sinilõvid serviga mängu võidusadamasse tüürida. 

"Saime oma servi peale suruda ning siis on väga harv, et vastane suudab oma pallingu korda saada. Täna olid kõik näitajad punases. Sisuliselt juhtus täna sama, mis Belgias, kui nemad meile servisid," leidis kapten. 

Mida aga finaalturniirilt oodata? "Meil on nüüd neljas finaalturniir nelja aasta jooksul. Üritame kasutada neid kogemusi nagu oskame ja loodame parimat," jäi Toobal optimistlikuks.